OBJAVIO NA FACEBOOKU / Presudio mu Photoshop: zbog slike maturantu u stan upala krim policija

Image

Maturant smatra kako mu je policija pokucala na vrata zbog prijave nadležnog Ministarstva znanosti i obrazovanja

11.7.2017.
16:57
VOYO logo

Kriminalistička policija upala je u stan jednom maturantu nakon što je na Facebooku objavio fotošopiranu sliku, piše Srednja.hr. Naime, nakon što je došlo do skandala s testom iz Hrvatskog jezik na državnoj maturi u Splitu, jedan maturant je u Facebook grupi Maturanti 2016./2017. objavio je kako je u posjedu rješenja mature iz Hrvatskog jezika, nekoliko dana prije nego što se pisao taj dio mature. 

Sve je potkrijepio fotošopiranom slikom maila koji mu je poslala ravnateljica škole. Nedugo potom, na vrata mu je došla kriminalistička policija. "Zbog one objave da imam rješenja ispita iz Hrvatskog jezika od 19. lipnja, gdje sam još napravio photoshop sliku koja prikazuje kako mi je ravnateljica e-mailom poslala rješenja. Upravo zbog toga mi je došla policija, misleći da ja stvarno imam ispite. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja sam im rekao da je photoshop, pa sam morao objasniti kako sam to napravio. Tada su mi objasnili da nisam smio koristiti tu e-mail adresu, jer to već spada pod krađu identiteta. Ispitivali su me zbog čega sam objavio, napravili su neki izvještaj i otišli”, ispričao je maturant.

Tvrdi kako mu izgleda da mu je policija pokucala na vrata zbog prijave nadležnog Ministarstva znanosti i obrazovanja. “Koliko sam vidio, iz krim policije dobili su dopis iz Ministarstva obrazovanja kako bi me morali provjeriti imam li testove. Rekli su, također, da ja nisam jedini te da postoji poduža lista osoba koje moraju provjeriti”, rekao je maturant za Srednju.hr .

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo