skupa kazna / Presuda za divljaštvo u Splitu: Ugostitelju usred sezone oteli terasu, razbili mu škrinju i uništili biznis..

Image
Foto: Ilustracija/Jurica Galoic/PIXSELL

U tužbi je navedeno kako je 'Dujam' ostao bez gotovo milijun kuna dobiti tijekom dva mjeseca turističke sezone 2016. godine

11.11.2018.
21:24
Ilustracija/Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Trgovački sud u Splitu presudio je kako tvrtka 'Yellow Apple' i Grad Split moraju platiti pola milijuna kuna tvrtki 'Zumba', koja na splitskoj Rivi drži kafić 'Dujam'. 

Radi se o iznosu izgubljene dobiti koju 'Zumba' sudski potražuje od kada joj je u ljeto 2016. godine uklonjen dio štekata. Tuženi moraju platiti i 99.000 kuna sudskih troškova, a budući da je tužbeni zahtjev bio 970.000 kuna, može se očekivati žalba na presudu i od tužitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Presuda je pravična i zadovoljni smo ishodom, ali nismo visinom odštete jer tužbeni zahtjev nije dosuđen u cijelosti. Nakon konzultacije sa strankom odlučit ćemo o žalbi", rekao je za Slobodnu Dalmaciju Dragan Mijoč, odvjetnik koji zastupa 'Zumbu'.

U tužbi je navedeno kako je 'Dujam' ostao bez gotovo milijun kuna dobiti tijekom dva mjeseca turističke sezone 2016. godine. Polovicom srpnja te godine više osoba je na dijelu njegova štekata, za koji plaća zakup Banovini, razbilo njegovu škrinju za sladoled, iščupalo kabele i maknuli njegov te postavili terasu restorana "Olive tree" čiji su djelatnici tu počeli posluživati goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorne osobe restorana objasnile su da su to učinile jer žele da im stolovi budu odmah ispred ulaza, a ne sa strane. Krajem rujna "Olive tree" je napustio taj dio terase i nastavio obavljati djelatnost na susjednom dijelu, koji mu pripada po ugovoru s Gradom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo