PRESTRAVLJENI SVJEDOK EKSPLOZIJE: / 'Gledao sam kako silos leti u zrak, a unutra su mi bili sestra i zet. On je spaljen, ona se spasila'

Image
Foto: Screanshoot/YouTube

Nesreći u Splitu svjedočio je jedan od susjeda koji je ispričao kako je gledao silos koji leti u zrak. Pritom se jako uplašio posebice jer mu ondje rade i sestra i njezin suprug.

14.4.2017.
14:19
Screanshoot/YouTube
VOYO logo

Tragediji u Splitu, kada je eksplodirao silos u Vranjicu, jedan je susjed svjedočio sa svog balkona. Ondje se našao baš kad je grunulo, a kako mu u silosima rade i sestra i zet, odmah ih je kontaktirao.

SNAŽNA EKSPLOZIJA U SPLITU, ČETVERO OZLIJEĐENIH, RAZNESEN SILOS: ‘Ljudi su opečeni po rukama i nogama, dvije osobe su životno ugrožene’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HEROJ RISKIRAO ŽIVOT NAKON EKSPLOZIJE I SPASIO OZLIJEĐENOG: ‘Da je još netko bio unutra, opet bih ušao’

"Gledao sam kako mi pred očima silos leti u zrak. Sestra i zet mi rade u firmi koja se brine o silosu, pa sam ih odmah pokušao dobiti na mobitel. Sestra mi se javila, ona je zaposlena kao čistačica i u trenutku eksplozije bila je ispred silosa. Kazala mi je da se krov počeo rušiti, ali da je uspjela izbjeći padajuće gromade. Kasnije su mi za zeta rekli da je ozlijeđen, on se nalazio baš u silosu i zadobio je opekline. Ne znam što se događa. U strahu sam", ispričao je za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

NESREĆA U VRANJICU: Pogledajte razmjere eksplozije u kojoj su ozlijeđena četiri radnika

Image

NESREĆA U VRANJICU: Pogledajte razmjere eksplozije u kojoj su ozlijeđena četiri radnika

Njegov zet je jedan od četvorice ozlijeđenih radnika. Dvojica su, doznaje se u bolnici, teže ozlijeđena, a svi imaju opekline po rukama, nogama i ostatku tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo svemu da je eksplozija Splitom odjeknula oko podneva, a da se neslužbeno doznaje kako je najvjerojatniji uzrok nakupljeni plin uslijed skladištenja i kemijske reakcije. Točnije, do eksplozije je došlo jer silos na visini od 30 metara nije redovito provjetravan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo