PRESTIŽNI FRANCUSKI ČASOPIS ODUŠEVLJEN SLAVONIJOM: / 'To je neotkriveni kutak Europe za goste profinjenog ukusa'

Image
Foto: Pixsell

Francuski časopis Le Figaro objavio je veliki prilog u kojemu na 10 stranica oduševljeno pišu o Slavoniji i Baranji

17.8.2019.
17:23
Pixsell
VOYO logo

Jedana od najutjecajnijih medija u Francuskoj, časopis Le Figaro, u svom tjednom broju objavio je veliko izvješće o Slavoniji i Baranji na 10 stranica. Izvještaj je pripremio Jean-Louis Tremblais, novinar i zaljubljenik u Hrvatsku, u suradnji s Ericom Martinom, jednim od najcjenjenijih francuskih fotografa, prenosi portal Total Croatia News.

U rujnu prošle godine ova dvojac je u organizaciji Hrvatske turističke zajednice boravio u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, a njihova "slavonska i baranjska iskustva" pretočena su u značajno fotografsko izvješće pod nazivom "Na granicama Hrvatske. Ravnica na Dunavu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za goste profinjenog ukusa

U objavljenom izvješću, koje će vidjeti milijuni potencijalnih francuskih turista, Slavonija je nazvana muzejem na otvorenom koji će oduševiti ljubitelje netaknute prirode i kulturne baštine, kao i one koje privlače neotkriveni pejzaži daleko od turističke vreve i buke poznatih odredišta. "Od gurmana do ljubitelja povijesti, vina, konja i prirode, Slavonija je neotkriveni kutak Europe za goste profinjenog ukusa", otkrio je utjecajni francuski tjednik.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Izvještaj prati uzgoj lipicanaca, koji je dio UNESCO-ovog popisa nematerijalne kulturne baštine, te spominje tradicionalne manifestacije u Slavoniji, poput Vinkovačkih jeseni koja je zadržala autentičnost te je rijetka pojava na današnjim turističkim destinacijama. Ova povijesna regija predstavljena je i kao gastronomski raj za ljubitelje domaćih specijaliteta poput kulena i raznih vinskih sorti poput traminaca i graševine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Hedonistički i kulturni bijeg

U zasebnom dijelu izvještaja pod naslovom "Hedonistički i kulturni bijeg iz svakodnevnog života" nalazi se detaljan pregled najatraktivnijih restorana, hotela, parkova i muzeja koje treba posjetiti. Tijekom boravka u Slavoniji i Baranji, Tremblais i Martin obišli su i mnoge druge turističke atrakcije kao što su Kopački rit, baranjsko etno selo Karanac, Muzej vučedolske kulture, katedrala u Đakovu itd.

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

HTZ ističe da je snimanje 90-minutne, dobro poznate kulinarske emisije "Nemoguća kuhinja", koju je pokrenula Hrvatska turistička zajednica u suradnji s predstavništvima i lokalnim zajednicama, nedavno završena u lipnju ove godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji. U emisiji će francuska publika imati priliku pogledati umijeće pripremanja ribljeg paprikaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Tijekom prvih sedam mjeseci zabilježeno je 315.000 dolazaka i 1,1 milijuna noćenja francuskih turista, što predstavlja rast od 7 posto u dolascima i 6 posto noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Međutim, u srpnju je zabilježeno 136.000 dolazaka i 530.000 noćenja, što predstavlja 10-postotni rast dolazaka i noćenja u odnosu na srpanj prošle godine.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo