Prespavali s poskokom u baraci punoj sumpora

Obitelji Janjić iz Petravićeve ulice na Brdima u Splitu morala je provesti noć u kući u koju im je ušla zmija, jer sigurno prenoćište, čak ni za jednu noć, nisu uspjeli pronaći.

3.8.2011.
8:44
VOYO logo

Podsjetimo, u nedjelju poslijepodne Janjići su vidjeli zmiju u svom dvorištu koja je nalikovala na poskoka, a koja je kroz rupu u zidu ušla u trošnu baraku, inače njihov dom. Otac Vedran Janjić pozvao je u pomoć Veterinarsku stanicu Split, no 1.000 kuna, koliko je trebalo izdvojiti za njihov izlazak na teren, nije imao.

"Preostala mi je jedino mogućnost da poskoka iz kuće pokušan istirat paljenjem sumpora, što su nam veterinari i savjetovali. Di ćeš u nedilju popodne pronać sumpor?! Na sriću, zvali smo ženine roditelje koji žive na Kamenu, ovi opet svoje suside i nekako smo došli do tog sumpora. Možete zamislit kakav je to smrad kad se osjeća petnaest sati posli, a mi smo to morali udisat i unutra spavat", kazao je Janjić za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo gledaš i osluškuješ di će šta šušnit... Otrovnica ti je u kući, a ti si bespomoćan... Najgore ti je radi dice, da se njima ne bi šta dogodilo. Jedva smo čekali da svane", ispričao je Vedran, razvojačeni branitelj i jedini hranitelj svoje peteročlane obitelji. Zbog neimaštine si nisu mogli priuštiti ni dolazak veterinara, a posjekli su i veliko stablo smokve u svom dvorištu jer su strahovali kako bi na njemu moglo biti i čitavo leglo zmija, a budući da poskoci kote žive mlade, neko je moglo kojem od djece pasti na glavu.

No, tijekom ponedjeljka Janjići su ipak primili poziv iz Veterinarske stanice Split. Rečeno im je kako će Grad Split podmiriti trošak intervencije, te da stižu s preparatom 'snake out', koji bi morao istjerati zmiju iz kuće. Prašak su posuli oko barake u kojoj žive Janjići i dali im pakiranje od 1,8 kilograma praška, što bi im trebalo biti dovoljno do konca ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo mi je užasno žao tog čovjeka i njegove obitelji, ali u nedjelju stvarno ništa nisam mogla napraviti. U ponedjeljak ujutro odmah sam nazvala Komunalno redarstvo i uspjela postići dogovor s njima", kazala je Daliborka Celebić iz Veterinarske stanice Split.

Vezani članci:

arti-201108010016006 arti-201105310304006 arti-201006280090006 arti-201010090256006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo