nezadovoljni rezultatima / Preslagivanja unutar HDZ-a: žele MOST-u ponuditi Plenkovića kao mandatara, Brkić napao Karamarka?

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Unutar HDZ-a sve se više spominje mogućnost da MOST-u za premijera ponude Andreja Plenkovića, kao i da Tomislava Karamarka uklone s čelne pozicije stranke

12.11.2015.
9:31
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon izbornog rezultata i nemogućnosti uspostavljanja političkog dogovora s MOST-om, HDZ-ovci su sve nezadovoljniji šefom stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Telegramovim informacijama unutar HDZ-a sve se više spominje mogućnost da MOST-u za premijera ponude Andreja Plenkovića, HDZ-ova zastupnika u Europskom parlamentu. Plenković bi, po navodima tih izvora, predsjedniku stranke Tomislavu Karamarku bio nametnut kao rješenje koje bi bilo prihvatljivo Dragi Prgometu, jednom od lidera Mosta i otpadniku iz HDZ-a koji je bio zagovarao umjereniju retoriku i politiku.

U operaciju dovođenja Plenkovića diskretno se uključila i predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović, a ima određeni broj utjecajnih saveznika u vrhu HDZ-a. Jako bitna u tom planu je pozicija Milijana Brkića, glavnog tajnika Hrvatske demokratske zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loš izborni rezultat Domoljubne koalcije dodatno je poremetio odnose šefa HDZ-a Tomislava Karamarka i glavnog tajnika stranke Milijana Brkića. Ozbiljne napetosti otvoreno su pokazali odmah nakon objavljivanja izbornih rezultata u nedjelju navečer, u Bijelom salonu restorana Globus, u kojem se nalazio izborni stožer HDZ-a.

Telegramovi izvori kažu da je dio uglednih uzvanika svjedočio eksplozivnom verbalnom napadu Milijana Brkića na Karamarka i bijesnom odlasku sa skupa desne opcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo