PREPOZNATLJIVI: / MORH dogovorio poslove s domaćim tvrtkama vrijedne 200 milijuna kuna

Image

MORH je u ponedjeljak potpisao ugovore vrijedne oko 200 milijuna kuna s hrvatskim proizvođačima vojne opreme.

4.4.2016.
15:28
VOYO logo

Ugovori su potpisani s 27 tvrtki koje će za potrebe oružanih snaga proizvesti odjeću, obuću, naoružanje, usluge servisa i remonta, prehrane i osiguranja vojnika, priopćili su iz MORH-a.

Napominju da su veoma zadovoljni kvalitetom robe hrvatskih proizvođača od kojih već niz godina naručuju vojnu opremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niz hrvatskih tvrtki

Sveukupno se ugovara oko 300.000 komada raznih proizvoda od čega preko 10.000 pari obuće, 70.000 komada dijelova odore, preko 140.000 komada donjeg rublja, preko 50.000 pari čarapa i drugih proizvoda. Na izradi navedenih proizvoda radit će preko 5.000 radnika.

S Đurom Đaković potpisani su ugovori o remontu tenkova, s HS Produktom o nabavi naoružanja. Nove kacige radit će Šestan Busch, a potpisani su ugovori i sa Borovom, Čateksom, Varteksom, Krokom i dr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatski proizvođači proizvode dobre proizvode koji su usklađeni sa standardima NATO-a, a ovi ugovori su primjer suradnje u kojoj MORH promovira hrvatske tvrtke i pomaže im u njihovom razvoju. Ovakvom suradnjom dobivaju svi. Kupujemo hrvatske proizvode ne samo zato što su naši, već što su to vrhunski proizvodi, dokazani i na zahtjevnim međunarodnim tržištima", rekao je ministar MORH-a Josip Buljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo