TUGA U SPLITU / Preminuo Srdjan Podrug, profesor i dekan FESB-a: Kolege su ga voljeli, studenti obožavali

Image
Foto: Miranda Čikotić / PIXSELL

Podruga su iznimno cijenili i zbog stručnih i zbog ljudskih kvaliteta. Svjedoči tomu i podatak da su ga kolege triput zaredom birale za dekana splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje

7.11.2022.
15:19
Miranda Čikotić / PIXSELL
VOYO logo

Jutros je u Kliničkom bolničkom centru Split, u dobi od 51 godinu, preminuo Srdjan Podrug, profesor i dekan splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB). Tužna vijest pogodila je sve njegove kolege i studente među kojima je bio omiljen.

"Neizmjerno me pogodila ova vijest, svi smo se nadali sretnijem ishodu liječenja. Sa Srdjanom godinama surađujem, bili smo svojevremeno skupa u Senata kao dekani… Profesor Podrug je izuzetno stručna i poštena osoba s integritetom, ovo je veliki gubitak", kazao je za Slobodnu Dalmaciju prof. dr. Dragan Ljutić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolege ga triput zaredom birali za dekana

Podruga su iznimno cijenili i zbog stručnih i zbog ljudskih kvaliteta. Svjedoči tomu i podatak da su ga kolege triput zaredom birale za dekana FESB-a.
Slobodna Dalmacija piše da je bio jako posvećen obitelji - supruzi Asji, sinovima Kaji i Pjeru i kćerkici Jeleni.

Podrug je rođen 1971. godine u Splitu, gdje je pohađao i završio osnovnu školu, a nakon toga i MIOC, sadašnju III. gimnaziju. Diplomirao je 1994. na studiju strojarstva na FESB-u. Tijekom studija dobio je tri rektorove nagrade. Magistrirao je u Zagrebu, a doktorirao 2004. na FESB-u u Splitu. Na FESB-u bio je zaposlen od 1995. godine u svim zvanjima, od asistenta do redovnog profesora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo