PREMINULA ŽENA IZ PLOČA: / Bila je štićenica doma za starije; drugi dan zaredom bez zaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Image
Foto: Dubrovački dnevnik

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji preminula je jedna 74-godišnja žena iz Ploča koja je bila štićenica doma za starije; nema novozaraženih koronavirusom drugi dan zaredom

16.4.2020.
13:16
Dubrovački dnevnik
VOYO logo

Konferencija za novinare Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije o najnovijem stanju s koronavirusom počela je u 12.30 sati ispred dubrovačke bolnice. "Imamo novi smrtni slučaj. Preminula je sugrađanka iz Ploča. Izražavam sućut njenoj obitelji. Epidemiološka slika je dobra. Od poslanih uzoraka kojih je bilo 68 nemamo niti jednog novog pozitivnog što je dobro", rekao je župan Nikola Dobroslavić, javlja Dubrovački dnevnik.

Načelnik Stožera civilne zaštite Joško Cebalo dodao je kako je tako i dalje ukupno stotinu zaraženih. Hospitalizirane su 32 osobe pozitivne na koronavirus, od toga 22 osobe u OB Dubrovnik i deset u studentskom domu. "U protekla 24 sata ozdravila je još jedna osoba", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić rekao je da je preminula žena imala 74 godine te je umrla prije tri sata na odjelu za zarazne bolesti u OB Dubrovnik. Primljena je 10. travnja. Nije bila na respiratoru. Bila je štićenica doma za starije osobe u Pločama.

Image
HRVATSKI INFEKTOLOG O OKONČANJU PANDEMIJE: /

'To može doći pronalaskom cjepiva, a evo i kako bi se cijepljenje provodilo'

Image
HRVATSKI INFEKTOLOG O OKONČANJU PANDEMIJE: /

'To može doći pronalaskom cjepiva, a evo i kako bi se cijepljenje provodilo'

Dvoje je na respiratoru

"Na odjelu infektologije je 20 pacijenata, a dvoje pacijenata su na jedinici intezivnog liječenja. Oni su na respiratoru, ali nisu intubirani. Jedna osoba je iz Doma za starije Dubrovnik, a druga iz Ploča. Jedna osoba je i dalje u Splitu u teškom stanju. Ona je intubirana", rekao je Bekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadalje, 431 658 je telefonski broj na koji se mogu dobiti informacije između 14 i 15 sati o stanju pacijenata na zaraznom odjelu. Također, 531 644 je telefonski broj jedinicee intenzivnog liječenja za informacije o onima koji su oboljeli na tom odjelu. Što se tiče studentskog doma, broj je 091 431 7241 za informacije o onima koji su tamo smješteni. Molim rodbinu za razumijevanje ako ne budu zadovoljni s informacijama, ali to je najviše što sad možemo", rekao je Bekić.

Nema cirkulacije virusa u stanovništvu

Novinarima se obratio ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić. "Ovo je prvi put da nemamo novih koji su pozitivnih dva dana zaredom. Zadnjih pet dana, ako izuzmemo osobe koje su se zarazile u domovima, nemamo cirkulacije virusa u stanovništvu. To je dobra vijest. Treba zahvaliti svim građanima koji su slušali upute i koji se toga drže. Recimo i da je 528 osoba u samoizolaciji", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević rekao je da nije bilo kršenja samoizolacije. Što se tiče punktova u Orebiću, kojih tamo nema, rekao je da Pelješac i otoci čine jednu geografsku cjelinu.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo