SADA NE TAJNO / Premijer se opet sastao s Hrvoj Šipek pa poslao priopćenje. Otkrio o čemu su pričali

Image
Foto: Vlada

Ranije su sastanci pa i pozivi između premijera i glavne državne odvjetnice bili nešto o čemu se ne priča pa je šira javnost u pitanje dovela legitimitet DORH-a i njihovo djelovanje bez pritisaka Vlade

20.4.2023.
17:56
Vlada
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima Glavnu državnu odvjetnicu Republike Hrvatske Zlatu Hrvoj-Šipek i o tome se ovaj put oglasio na i službenoj stranici Vlade.

Kažu da ga je upoznala s okolnostima razrješenja ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Vanje Marušić, što je sadržano i u izvješću koje je zaprimio ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, informirala ga je o odluci kojom je Željku Mostečak, zamjenicu Glavne državne odvjetnice, ovlastila za obnašanje dužnosti ravnateljice USKOK-a.

Na sastanku je, ističu, premijer ponovio podršku samostalnom i neovisnom radu Državnog odvjetništva u borbi protiv korupcije i drugih oblika kriminaliteta. U tom kontekstu, razgovarali su i o daljnjim aktivnostima Vlade i Ministarstva pravosuđa i uprave u pogledu unaprjeđenja kapaciteta i uvjeta rada Državnog odvjetništva, kao i materijalnih prava pravosudnih dužnosnika, zaključili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo