OD ILČIĆA DO GOTOVINE: / Ovih deset lica će savjetovati Plenkovića i njegove ministre, otkriveno koliko će zarađivati

Image
Foto: PIXSELL, D.Stanin/D.Višnjić/B.Šćitar
14.2.2017.
11:03
PIXSELL, D.Stanin/D.Višnjić/B.Šćitar
VOYO logo

Jedina potpredsjednica koja zasad nije izabrala niti jednog savjetnika je Martina Dalić, dok su premijer te potpredsjednici Davor Ivo Stier, Damir Krstičević i Ivan Kovačić izabrali ukupno deset posebnih savjetnika od kojih će neki dobivati masne naknade, dok će neki savjetovati besplatno, pišu 24 sata, podsjećajući da ih dužnosnici izabiru po svojoj slobodnoj volji i bez psoebnog natječaja.

Krstičević za savjetnike uzeo bivše suborce

Zasad je najviše prašine podiglo imenovanje Ladislava Ilčića, čelnika konzervativne stranke Hrast, za posebnog savjetnika potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera koji će ga savjetovati o ljudskim pravima. Ilčić će, uz violinista u Simfonijskom orkestru HRT-a dobivati i 10.000 kuna mjesečno kao Stierov posebni savjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, umirovljeni general Ante Gotovina besplatno će savjetovati potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića. Stier je uz Ilčića angažirao još dva posebna savjetnika - Filipa Vučaka i Marka Vidakušića. Vučak će za to dobivati 9000 kuna mjesečno, a Vidakušić 6000 kuna.

Vučak je, inače, bivši veleposlanik u Vatikanu i Španjolskoj te otpravnik poslova u Moskvi. Svojedobno su mu, pišu 24 sata, predbacivali da nije mnogo pomogao kada je Hrvatska ušla u spor s Vatikanom zbog samostana Dajla, a zabilježeno je i da su mu ukrali automobil. Vidakušić je, pak, mladi kadar HDZ-a i vanjskopolitička uzdanica iz Pleternice, a usto i pomoćnik HDZ-ove europarlamentarke Dubravke Šuice koji zbog toga većinu vremena provodi u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'MORATE ZAUSTAVITI NJEGOV DOLAZAK U VLADU!': /

Udruge pisale Plenkoviću zbog Ilčića

Image
'MORATE ZAUSTAVITI NJEGOV DOLAZAK U VLADU!': /

Udruge pisale Plenkoviću zbog Ilčića

Čak tri bivša člana Hrasta postali savjetnici

Premijer Plenković zasad se odlučio samo za jednog savjetnika, Roberta Kopala, bivšeg glavnog analitičara Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) i stručnjaka za informatičku sigurnost. Kopal je prodekan na Visokom učilištu Algebra i predaje na više učilišta, a za posao posebnog savjetnika primat će naknadu u iznosu od 9000 kuna mjesečno.

Ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević angažirao je najviše posebnih savjetnika - četvoricu - sve odreda suborce iz Domovinskog rata. Uz spomenutog "volontera" Gotovinu, to su još Dragutin Repinc, Božo Kožul i Ivica Ušljebrka. Njih će trojica dobivati od 7000 do 9000 kuna mjesečno. Repinc je, inače, bivši zapovjednik kopnene vojske, Kožul je od početka rata bio u Tigrovima, a Ušljebrka u Paucima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Vlade i ministar uprave iz redova Mosta Ivan Kovačić dvojicu svojih posebnih savjetnika našao je u toj stranci. Ivica Relković jedan je od ideologa i stratega Mosta, inače bivši član Hrasta, a svojedobno je savjetovao i Božu Petrova u Vladi. Kovačića će savjetovati o unutarnjoj politici i za to primati 9000 kuna mjesečno. Drugi Kovačićev savjetnik, Ivan Tomljenović, bivši je studentski pravobranitelj i također bivši član Hrasta. Usto se bavi sastavljanjem pitanja za kvizove HRT-a, a stranačkog kolegu i potpredsjednika Vlade savjetovat će za 5000 kuna mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike