ljepote na sjeveru hrvatske / Prekrasna priroda, kulturni sadržaji i bogata gastro ponuda - dovoljno za posjetiti varaždinski kraj

Stotinjak kilometara od Zagreba nalazi se prekrasna priroda, kulturni sadržaji, Špancirfest, ali i bogata gastronomska ponuda. To su neki od razloga dolaska više 400 tisuća ljudi u varaždinski kraj

12.4.2016.
18:39
VOYO logo

Trakošćan - biser Hrvatskog zagorja. Duh prošlosti u ovom dvorcu osjeti se na svakom koraku. Dvorac je izgrađen u 13. stoljeću, no najveći trag na njega je ostavila obitelj Drašković, koja njegovim vlasnikom postaje u 16. stoljeću.

Na godinu ga posjeti 60 tisuća ljudi, najviše domaćih, ali u zadnje vrijeme dolaze i strani turisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najljepši pogled na dvorac seže s jezera, a nakon razgledavanja nema boljeg odmora od vožnje pedalinom po jezeru. Atrakcija je i mladencima, koji se ovdje dolaze fotografirati.

Dvorac Trakošćan nalazi se u Varaždinskoj županiji, a od grada Varaždina udaljen je 40-ak kilometara. A ondje se može pronaći bogata gastronomska ponuda, domaći specijaliteti poput kotleta s trsja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve ljubitelje domaće hrane od 18. travnja do 1. svibnja traju Dani okusa varaždinskog kraja kada će 15-ak restorana građanima otvoriti svoja vrata.

Nepcu ukusno, oku ugodno, čarima Varaždinske županije teško je odoljeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo