OGLAS

Spuštaju se tenzije / Prekida se prosvjed svinjogojaca? Pokrovac: 'Ako budemo izigrani, opet ćemo izaći na ceste'

Image
Foto: Nikola Cutuk/Borna Jaksic/PIXSELL

Na sastanku se razgovaralo o tri ključne teme: zaustavljanju eutanazije zdravih svinja, klanju pod nadzorom veterinara i kategorizaciji objekata

7.12.2023.
11:24
Nikola Cutuk/Borna Jaksic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela Tomislav Pokrovac najavio je u četvrtak da će u podne, nakon sastanka članova stožera, priopćiti odluku o nastavku prosvjeda svinjogojaca, koji se održava već petnaesti dan, iako sve ukazuje da bi prosvjed mogao napokon biti prekinut. Na sastanku se razgovaralo o tri ključne teme: zaustavljanju eutanazije zdravih svinja, klanju pod nadzorom veterinara i kategorizaciji objekata. Oni i dalje ne odustaju od toga da se dozvoli svinjokolja u dvorištima, potom da se zaustavi eutanazija zdravih životinja te da se dozvoli promet nezaraženog mesa.

Podsjetimo, dan ranije izvijestili smo u RTL-u Danas kako se čini da je posljednji sastanaka prosvjednika s ministrima protekao u pomirljivijem tonu, a Pokrovac je izjavio da će se odluka o tome hoće li prosvjed nastaviti donijeti na terenu, odnosno da će prosvjednici zajedno odlučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od 12 točaka o kojima smo raspravljali zadovoljavajuće odgovore dobili smo na njih 11. Ostala je još samo jedna nerazjašnjenja točka, koja se odnosi na održavanje svinjokolja", rekao je Pokrovac novinarima na prosvjednom punktu kod Županje. Stožer za obranu hrvatskog sela i Sindikat zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje spasili su tradiciju hrvatskog sela. Nema više eutanazije zdravih svinja i kategorizacija i poručujem da će dobiti "po repu" svi koji budu radili protiv hrvatske države, poručio je.

Pokrovac kaže kako još čeka dopis iz Ministarstva poljoprivrede kojim bi "na papiru" bilo potvrđeno sve što je dogovoreno. "Ako budemo na bilo koji način izigrani, mi ćemo opet izaći na ceste iza Nove godine, ali tada će biti tema isključivo poljoprivredno zemljište i natječaji. Ići ćemo na rušenje svih natječaja koji su zlorabljeni i protivni interesima sela i malih OPG-ova", najavio je dodavši kako seljaci više neće dozvoliti da na natječajima prolaze isključivo veliki sustavi, a poticaje primaju i oni koji nemaju veze s poljoprivredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
O SVINJOGOJCIMA /

Plenković pobrojao prosvjednike: 'Ima ih cirka 20, znamo da im je teško, ali danas kreće isplata'

Image
O SVINJOGOJCIMA /

Plenković pobrojao prosvjednike: 'Ima ih cirka 20, znamo da im je teško, ali danas kreće isplata'

Ponašanje premijera Andreja Plenkovića prema prosvjednicima nazvao je nedoličnim poručivši kako je prosvjede u kojima je sudjelovalo desetak tisuća ljudi koordinirao jedino on, Pokrovac.

Također je najavio kako će se sredinom prosinca u Slavoniji održati sastanak članova stožera i sindikata s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković kako bi se vidjelo napreduje li provedba dogovorenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Buran sastanak dobio još burniji kraj! Pokrovac: 'To je jedan obični kokošinjac, pozivam ljude na neposluh'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu Australija
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Love Island: All stars
Hell's kitchen
default_cta
Poseta
Dosje Jarak
Obiteljske tajne
Alvin i vjeverice
San snova
default_cta
Svemirski gusar
Ljubavna zamka
Monte carlo
VOYO logo