PREMIJERU, JE 'L SVE U U REDU? / Prehlada, klima ili nešto treće? Plenković govorio o važnosti cijepljenja, ali više pozornosti su privukli njegov glas i izgled

Image

'Ako smo osigurali sredstva za plaće i razvoj, spriječili kolaps zdravstva, onda je najmanji doprinos svakog od nas da se cijepimo', govorio je promukli Plenković

28.6.2021.
12:36
VOYO logo

Na konferenciji povodom 30 godina hrvatske samostalnosti u zagrebačkom hotelu Westin, Andrej Plenković govorio je o među ostalim i o važnosti cijepljenja, hvalio HDZ i svoja dostignuća, najavljivao reformu pravosuđa i odbacivo teze da je ono HDZ-ovo.

Kako prenosi Nova TV, kazao je da će Hrvatska uskoro obilježiti osam godina ulaska u EU nakon napornih pregovora te pobrojio prednosti članstva. Spomenuo je i hrvatsko predsjedanje Vijećem EU-a u prvoj polovici 2020. godine, ali se osvrnuo i na postignuća svoje Vlade u posljednjih pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Radimo na boljim uvjetima'

"Radimo na bojim uvjetima života na svim prodručjima Hrvatske, posebno u brdsko-planinskim područjima, pokrenuli smo i projekt Slavonija, Baranja i Srijem gdje već vidimo opipljive rezultate. Njegujemo kulturu sjećanja. Gradimo konkurentno gospodarstvo, tri godine zaredom imamo proračunski višak, ali u vrijeme vlade SDP-a manjak se povećavao", nabrajao je premijer.

Osvrnuo se i na aktualnu COVID krizu i rekao kako pitanje cijepljenja više nije pitanje zdravstva i osobnog izbora, već gospodarsko i financijsko pitanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svirat će se ofsajd i bez VAR-a'

"Nitko ne može reći da nije informiran, ako smo osigurali sredstva za plaće, omogućili da zdravstveni sustav da nikad ne kolabira, osigurali sredstva za razvoj, onda je najmanji doprinos svakog od nas da se cijepimo. Nemamo razloga se ne cijepiti, ali tu je element osobne odgovornosti toliko velik da ako se dogodi četvrti val i novi soj, svirat će se ofsajdi i bez VAR-a i penali za najmanji doticaj u 16-ercu - zemlje će reći svojim sugrađanima 'ne idite u Hrvatsku", naglasio je premijer. 

No više od uglavnom standardnog sadržaja govora premijera pozornost je plijenio promukao glas premijera, povremeno kašljanje, izraženi podočnjaci i blago naotečeno lice.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak su i politički oponenti izrazili zabrinutost za zdravlje premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo