NOVI DETALJI O KARLOVČANKI / Pregazila studenticu iz Čapljine: Već je izazvala pet nesreća, auti su uvijek bili u tuđem vlasništvu?

Image
Foto: Ivo Cagalj/Pixsell/Facebook

Karlovčanka je završila u jednomjesečnom zatvoru

26.10.2018.
9:10
Ivo Cagalj/Pixsell/Facebook
VOYO logo

Karlovčanka Ivana Tena Gotovac Soldić koja je u utorak navečer na pješačkom prijelazu u Splitu usmrtila 19-godišnju  studenticu Mariju Ćorić iz Čapljine, a zatim pobjegla s mjesta nesreće zamjenik općinskog državnog odvjetnika u četvrtak predvečer je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela odredio jednomjesečni zatvor.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija ova zaposlenica HAC-a ima iza sebe već nekoliko prometnih nesreća. Tako se 2002. godine u Karlovcu zabila autom u kuću i pobjegla. Potom je u 2008. godine BMW-om oduzela prednost i udarila u drugi auto s 0,4 promila u krvi, a u Splitu je 2011. godine vozeći BMW prošla kroz crveno i udarila u drugi automobil. S Audijem je, pak, 2015. sletjela s ceste Udbina - Gračac. Ona i maloljetnica iz vozila tada su lakše ozlijeđene. U Sinju je 2015.  prekršajno suđena zbog vožnje s 1,1 promil alkohola te joj je izrečena zabrana vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Zanimljivo je da, prema neslužbenim informacijama, niti jedan od automobila koje je vozila, a niti Audi A3 kojim je skrivila posljednju nesreću, nisu bili njezino vlasništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijavila partnera za nasilje?

Mještani i poznanici njezina 30-ak godina starijeg bračnog partnera kažu da se par upoznao prije pet-šest godina na svadbi njegova sina, a ona je tada bila došla s jednim od sinovljevih prijatelja.

Pričaju nam i da ga je svojevremeno nagovarala da joj kupi stan u Splitu i da ga prepiše na nju, a kad je on to odbio, uzela je svoje dijete, porazbijala stvari po stanu te pozvala policiju i prijavila ga da ju je izbacio i da se nasilnički ponašao prema njima. Zbog toga mu je izvršen i pretres te su mu oduzete dvije lovačke puške, iako je za njih imao uredne dozvole, doznaje Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjegla s nesreće, ali svjedoci su zapisli broj registracija

Podsjetimo, Karlovčanka je u utorak oko 21.30 sati na raskrižju ulica Put iza Nove bolnice i Poljičke audijem A3 prošla kroz crveno svjetlo i na pješačkom prijelazu srušila 19-godišnjakinju iz Čapljine, koja je umrla na mjestu nesreće.  Pobjegla je s mjesta nesreće ne pruživši pomoć djevojci, no očevici su zapisali broj registarskih pločica njezina automobila. Policija je nekoliko sati nakon nesreće u Kranjčevićevoj ulici pronašla automobil, a zatim i nju.

U krvi joj je izmjereno više od jednog promila alkohola, pa je odvedena u policijsku postaju na triježnjenje, nakon čega je počelo kriminalističko istraživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policiji lagala da joj je netko ukrao auto

Policiju je uvjeravala da nije vozila automobil jer joj je ukraden te da krađu nije prijavila, ali mnogi svjedoci policiji su rekli da je automobil koji je usmrtio studenticu vozila plavokosa žena.

Nakon kriminalističkog istraživanja, policija je protiv Gotovac Soldić podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je izazvala prometnu nesrećute zbog nepružanja pomoći. U četvrtak joj je određen jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti ponavljanja djela, a hoće li joj biti određen istražni zatvor odlučit će državno odvjetništvo. Na ispitivanju se, navodno, po savjetu svojih odvjetnika branila šutnjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po Zakonu o prometu na cestama, za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, a u ovom je slučaju riječ o umišljajnom kaznenom djelu, zapriječena je zatvorska kazna od tri do 12 godina. Za nepružanje pomoći može se izreći i trogodišnja zatvorska kazna.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo