reakcije HDZ-ovaca na Vulinovu izjavu / Predsjedništvo vladajućeg HDZ-a: jedna od glavnih tema je Agrokor, ali i najnovije tenzije sa Srbijom

Za srijedu je najavljeno glasovanje o u Saboru o ovom pitanju pretpostavlja se da se traži suglasje oko te teme

2.10.2017.
19:19
VOYO logo

Prije više od sat vremena, počelo je predsjedništvo vladajućeg HDZ-a. U središnjici te stranke potvrđeno nam je da je jedna od glavnih tema Agrokor. Poznato je kako su SDP i HDZ bliže konačnom dogovoru o osnivanju povjerenstva, a kako je za srijedu najavljeno glasovanje o u Saboru o ovom pitanju pretpostavlja se da se traži suglasje oko te teme.

A članovi HDZ-a komentirali su i najnovije tenzije sa Srbijom. Opet je bilo komentara nakon oštrog nastupa srbijanskog ministra Aleksandra Vulina. I Miljan Brkić i Miro Kovač odgovorili su Vulinu i poslali jasnu poruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je neprihvatljiva izjava jednog dužnosnika Srbije koji po ko zna koji put ponavlja jednu tezu, laž da je u Hrvatskoj vođen građanski rat, a svi znamo, potvrdio je i Haaški sud svojim presudama da je u Hrvatskoj vođen obrambeni, oslobodilački, pravedan Domovinski rat i znamo tko je agresor", poručio je Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a.

"Postoji samo jedna istina, ona glasi da su rat u Hrvatskoj protiv Hrvatske vodili JNA i srpske snage, nisu ga vodili u Srbiji protiv Srbije, nisu razarali gradove, sela i naselja u Srbiji nego u Hrvtaskoj, to je istina", kazao je Miro Kovač (HDZ), međunarodni tajnik HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju jedna zahtjevna situacija je pred HDZ-om jer moraju razvijati odnose. A to je jedna od tema koja će se danas naći na predsjedništvu, na koji način treba odgovarati na ovakve izazove i istupe iz susjednih zemalja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo