BEZ DLAKE NA JEZIKU / Vučić sasuo paljbu po Hrvatskoj: 'Meni je tu jedna stvar zaparala uši, pa oni su Hitlera dočekivali s cvijećem, a mi...'

Image
Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, u subotu se prilikom svog posjeta Bugarskoj, osvrnuo i na Hrvatsku

1.10.2022.
14:01
Amir Hamzagic/ATAImages
VOYO logo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u subotu ceremoniji u Sofiji povodom puštanja u rad plinskog interkonektora Bugarska - Grčka.

Vučić je tom prilikom govorio i o sudbini Srbije u dramatičnim okolnostima u kojima se nalazi. Dakako da nije propustio priliku da spomene i Hrvatsku, u kontekstu nedavnih događaja i medijskih napisa. Naime, u jednom hrvatskom tjedniku objavljena njegova fotografija s Hitlerovim brkovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAKO DA NE /

Vučićev ministar 'opleo' po Grlić Radmanu pa izrazio želju: 'Očekujemo da Hrvatska povuče priznanje Kosova'

Image
KAKO DA NE /

Vučićev ministar 'opleo' po Grlić Radmanu pa izrazio želju: 'Očekujemo da Hrvatska povuče priznanje Kosova'

"To je sloboda medija. Radili su to i Angeli Merkel, za koju se vidi da je bila veoma mudra, s obzirom na to da u njeno vrijeme nije bilo ovakvih sukoba. Meni tu samo je jedna stvar zaparala uši. Zamislite da oni koji su Hitlera s cvijećem dočekivali govore o tome onima koji su se protiv Hitlera borili od prvog dana. To više govori o njima", komentirao je predsjednik Srbije, koji je prije nekoliko dana u kontekstu optužnice iz Srbije protiv pripadnika hrvatskog ratnog zrakoplovstva zbog navodnih ratnih zločina tijekom vojno-redarstvene operacije Oluje rekao da Hrvatskoj „nisu bitna srpska djeca” jer „njihovo ubojstvo Hrvatskoj nije šteta”. 

„Sva djeca imaju okice, rukice i nogice i kad ih netko ubije tražimo da netko odgovara”, kazao je srbijanski predsjednik u New Yorku, a prenio Tanjug. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porječkao se s Milanovićem

"Ta priča s djecom je već postala ali nepodnošljivo gadljiva”, odgovorio mu je ubrzo predsjenik RH Zoran Milanović

"Nikad nisam spominjao hrvatsku djecu, naime i mi Hrvati isto imamo djecu, i Rusi i Ukrajinci, svi imaju djecu”, kazao je potom Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik je odbacio Vučićeve tvrdnje da je netko „baš iz aviona išao gađati srpsku djecu” te da bi Srbija trebala odgovoriti što je na tom mjestu radili srpski vojnici, tenkovi i oklopna vozila. 

Milanović je rekao da Srbija nema „pravo i moralnu auru” suditi o događajima na području bivše Jugoslavije te da takvim djelovanjem ne može ući u Europsku uniju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako Hrvatska Srbiji ne radi probleme na putu prema članstvu kakve recimo doživljava Sjeverna Makedonija od sebi susjednih država. 

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo