Predsjednik SDP-a BiH odbio ručak s Milanovićem

Predsjednik SDP-a BiH i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija potvrdio je da je izbjegao dolazak na radni ručak sa Zoranom Milanovićem.

28.2.2012.
7:07
VOYO logo

''BiH nije jednostavan zbroj tri etničke grupe. BiH se sastoji ne samo od tri konstitutivna naroda, nego i od četiri milijuna građana i za moj ukus previše je danas bilo retorike o narodima, a čovjek se tu baš nije puno vidio'', izjavio je Zlatko Lagumdžija.

Dodao je da mu je ipak drago jer je tijekom razgovora koje je Zoran Milanović vodio u Sarajevu s dnevnog reda skinuto pitanje uplitanja Hrvatske u unutarnje stvari BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Impresionirala me njegova (Milanovićeva) izjava kako mu ne pada na pamet petljati se u rekonstrukciju federalne vlade'', izjavio je Lagumdžija dodajući ironično kako mu hrvatski premijer zbog toga odavno nije bio bliži.

Osim Lagumdžije, na ručak nije došao ni njegov bliski stranački suradnik Nermin Nikšić, koji je ujedno predsjednik vlade Federacije BiH, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Milanović nije želio komentirati medijske tvrdnje da su zahladili odnosi između njega Lagumdžije zbog Milanovićeva najavljenog susreta s čelnicima HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. u Mostaru.

''Lagumdžija i premijer Federacije BiH Nikšić trebali su sudjelovati na službenom ručku u Sarajevu koji je priređen u Milanovićevu čast, no nisu se pojavili. Kada dođu u Zagreb, primit ću ih ako budem u Zagrebu'', rekao je Milanović, koji je ručao u društvu s dužnosnicima iz vlasti BiH i Republike Srpske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo