'JA NISAM BOŽANSKO BIĆE' / Milanović žestoko kritizirao mjere: 'Koji pametnjaković je to smislio? Neka uvedu totalni teror!'

Predsjednik Milanović u srijedu boravi u Varaždinu, gdje će uoči 29. obljetnice osnutka 'Puma' položiti vijenac i zapaliti svijeće u spomen poginulim braniteljima

22.12.2021.
15:04
VOYO logo

Uoči 29. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade "Puma" i dana 2. oklopno mehanizirane bojne "Pume" Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović položit će vijenac i zapaliti svijeću u spomen na poginule branitelje Domovinskog rata u Kapelici Sv. Juraja u Varaždinu.

Milanović će se zatim susresti s veteranima 7. gardijske brigade "Pume", zapovjednikom gardijske-oklopno mehanizirane brigade Mijom Validžićom te predstavnicima Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam na to upozorio. Tko laže taj i krade. Njegova stranka je osuđena za organizirani kriminal", rekao je Milanović o HDZ-u. "Naprosto onima koji varaju ne vjeruješ. Ja sam tvrdi kohabitator. Rekao sam sve što sam imao reći."

Image
ŽESTOKA REAKCIJA /

Poduzetnici o davanju 200.000 kuna onima koji se vrate u Hrvatsku: 'Pljunuli su u lice svima koji plaćaju poreze!'

Image
ŽESTOKA REAKCIJA /

Poduzetnici o davanju 200.000 kuna onima koji se vrate u Hrvatsku: 'Pljunuli su u lice svima koji plaćaju poreze!'

"Lijepo, međutim tako nešto slično već postoji. Bilo bi bolje da se tome ne pristupa blagdanski ili po plitkom proljetnom oranju. Ne mogu biti protiv toga, ali to je nedomišljeno", komentirao je nove demografske mjere Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam pratio postupak. Davno je to bilo. Ta duljina postupka dovodi do toga da povjerenje građana kopni. Dugo je to. Ne znam više tko je što rekao ili uzeo. Neki vaši kolege su tezgarili kod njega. Nemojte vi to napraviti s nekim drugim. Žao mi je, opet HDZ-ovac", osvrnuo se na presudu Nadanu Vidoševiću.

"Ja sam tek jutros saznao da je samo on trebao govoriti. Ta pretencioznost u govoru da s eurom postajemo Švicarska i da se nećemo moći obraniti od Švicaraca koji će kao muhe dolaziti ovdje. To je neodgovorno. Ja nisam božansko biće da donosim samo radosne vijesti, ali premijer je to zamislio kao ferris wheel, jolly, jolly... Ja sam rekao da bi euro nekome vrijedio. Podaci su to pokazali, Hrvatskoj bi to odgovaralo, Srbiji kao industrijskoj i zatvorenoj zemlji ne bi. Mi smo već godinama u krnjem rastu. Ovaj oporavak iz ove godine je samo vraćanje na stanje iz 2019. Ja sam realan, želim govoriti o stvarnim stvarima. Ovo nije ni proširena interpretacija, što bi rekli teoretičari samoupravnog socijalizma", rekao je Milanović o govoru u HNB-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Neka uvedu totalni teror!'

"U birtiji su poznati da su svi uštogljeni i drže distancu. Sad kad ulazite u poreznu upravu morate platiti testiranje kao porez, a posvuda se to može. Koji pametnjaković je to smislio? Neka uvedu totalni teror! Pustite Ustavni sud, vidjeli smo jednoroga. Znamo kako su rješavali neke stvari ranije. Samo ih upozoravam da na referendumu ne pokradu i ne prikriju potpise. Jasno je da je potrebna izmjena Ustava. Hrvatima je jasno da se već dvije godine kontrolira njihovo privatno djelovanje.

Drugo pitanje je nebitno i ne bih postavljao to pitanje. Vjerojatno će nam Mato Palić to objasniti, ali ja sam pisao tu odredbu. Kako možemo oduzeti pravo Hrvatskom saboru da odlučuje. To je problem. Kad se Ustav mijenja, Sabor se može okupiti i donijeti nešto treće. Pitanje o izmjeni Ustava je nedodirljivo. Ne može bog, otac to dirati. To je nedodirljivo", komentirao je Milanović epidemiološke mjere i referendumska pitanja Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Netko od nas dvojice laže'

"Što se tiče odlaska u BiH, slušao sam što je Plenković rekao, kao da se najeo fermentiranih marelica. Netko od nas dvojice laže. On to ne može znati osim ako nije tražio podatke. On se unoktio s baščaršijskim unitarističkim klikama koji štete bosansko-hercegovačkim Hrvatima. On kaže da nije imao podatke o sigurnosnoj ugrozi... pa daj si odi tamo. Ja izmišljam, ali zato je sarajevska služba u BiH u pravu? Tako se ponaša hrvatski premijer.

Ne igraš se tako sa sigurnošću, ne svojom, nego tuđom. Reći ću vam nešto o napadu prošle godine. Herojski zec nije bio tamo, bio je doma. Moja supruga je ondje trebala proći u autu kao štićena osoba. Prorešetao bi je kao švicarski sir. Trebala je proći, ali nije. Plenković je sluđen otišao u Bruxelles i tamo rekao da je to vezano uz izjave o njegovoj majci. To je bio taj prolaps tamo. Čak je bio pritisak da se to stavi u izvješće SOA-e, to mu nije prošlo", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nebo i podzemlje

"Vučić i ja smo nebo i podzemlje, Ti napisi su hujski. Sad mu se žele interpetirati njegove riječi. Jer to Plenković želi. To su baščaršijski unitaristički huškači. Žele rasturiti Hrvate, uzeti im Dom naroda. To je kao da vam dođe Ante i on sad zastupa Hrvate, a sad zamislite da se zove Azra i zastupa Hrvate. Sad Plenković govori o veleposlanicima i o svojoj prijateljici, koja je dobro radila dok je radila za Hrvatsku. Ali imam dobru vijest, više ne radi za Hrvatsku. Ona je tamo ušla u prvi krug, abgas, folgas i pravac Komisija. Ona radi za 15.000 eura, ali je ne plaćamo mi nego komisija. Hrvatski veleposlanik u EU-u nekad mora biti i bull fighter", rekao je.

"Ja se ne uspoređujem s Plenkovićem, jer je on prodao Hrvate za sitan kusur, bez kusura", zaključio je predsjednik Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo