KADROVSKA KRIŽALJKA / Predsjednica se oprašta od dužnosti: RTL doznaje što će sve Milanović promijeniti na Pantovčaku

Kolinda Grabar Kitarović još će pričekati na Ured bivše predsjednice

14.2.2020.
18:57
VOYO logo

Zadnji radni dan predsjednice Republike Kolinda Grabar-Kitarović u društvu najbližih suradnika i cijelog vrha Vlade dodijelila je zadnje veliko odlikovanje, ono koja je sama uvela - Velered predsjednika Franje Tuđmana posmrtno kardinalu Franji Kuhariću.

VEZANE VIJESTI

Zadnji dan na Pantovčaku Grabar-Kitarović je iskoristila da bi dodijelila neka od 1760 priznanja koja je podijelila u mandatu, ali ih nije imala priliku predati.

Na Ured bivše predsjednice još će pričekati jer Ministarstvo državne imovine još nije pronašlo adekvatan prostor, no potvrdili su za RTL da će uz njega dobiti i dva službenika te vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

U Uredu na Pantovčaku posljednji put dočekat će u utorak Zorana Milanovića, a u tijeku su posljednje tehničke pripreme za inauguraciju.

Milanović sutra ujutro putuje u Istru na 30. obljetnicu osnutka IDS-a i potom se povlači do utorka. Imao je puno sastanaka ovih dana, a morao je posložiti i kadrovsku križaljku za Pantovčak te će, doznaje RTL, napraviti potpunu sistematizaciju Ureda predsjednika.

S Kolindom Grabar-Kitarović odlazi 10 ljudi, riječ je o državnim dužnosnicima, koje je sama izabrala i imenovala.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Sa Zoranom Milanovićem na Pantovčak na početku dolazi njih šestero, koliko je i minimalan broj, naime, uz tri savjetnika dolaze I predstojnik Ureda, šef kabineta te glasnogovornik.

Milanović neće kao Grabar-Kitarović imati savjetnike za društvena pitanja i gospodarstvo već, kako doznaje RTL, planira imati Savjet za ekonomska pitanja koji će biti sastavljen od mladih stručnjaka koji će u njemu sudjelovati volonterski, odnosno biti u formi posebnih savjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Potvrđeno je da će novi predsjednik imati savjetnike za kulturu i obrazovanje te klimatske promjene i zaštitu okoliša, a neće imati posebne savjetnike za pitanja holokausta i STEM-a.

Međutim, ne treba zaboraviti ljude koji godinama čine Pantovčak, 99 državnih službenika i namještenika, koji su uglavnom došli još u vrijeme prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Osim službenika to su, primjerice, vrtlari, kuhari, cvjećari i čistačice, a RTL doznaje da će Milanović promijeniti osobnu tajnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike