evo koji je razlog / Predsjednica privremeno premjestila ured u Slavonski Brod, ali svejedno spava u Zagrebu

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Nakon eksplozije u Bosanskom Brodu mnogi su se zapitali je li predsjednica bila u blizini i je li u opasnosti

10.10.2018.
17:04
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u sklopu boravka u Brodsko-posavskoj županiji u utorak je na dva dana premjestila svoj ured u Slavonski Brod. 

Nakon eksplozije u Bosanskom Brodu, čije su se posljedice osjetile i shrvatske strane Save, mnogi su se zapitali je li predsjednica bila u blizini i u opasnosti. No, kako saznaje Tportal, iako joj je ured privremeno premješten u Slavoniju, predsjednica spava u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ureda predsjednice poručuju da je to uobičajena praksa kada se Ured premjesti u gradove relativno blizu Zagrebu. Slavonski Brod udaljen je oko 200 kilometara, tj. sat i pol vožnje automobilom. Kako bi put do Zagreba bio još kraći, predsjednica je svoj jučerašnji posjet završila u Okučanima i time skratila put do glavnog grada za pola sata, odnosno 70-ak kilometara.

Image

Predsjednica Grabar-Kitarović obišla Okučane

Image

Predsjednica Grabar-Kitarović obišla Okučane

S Pantovčaka dodaju da je razlog ove odluke ušteda jer je jeftinije prevoziti predsjednicu nego tražiti smještaj za nju i njezinu pratnju u gradovima u kojima gostuju. Napominju da je ista praksa bila kada je Ured bio izmješten u Krapinu ili Karlovac, prenosi Tportal. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica je u srijedu obišla obalu rijeke Save u Slavonskom Brodu na mjestu gdje je na rijeci uočena naftna mrlja nakon eksplozije u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu, a poslijepodne će o Rafineriji razgovarati s predstavnicima Ruske Federacije i Zarubežnjefta, koji je vlasnik Rafinerije.

Nakon sastanka u Slavonskom Brodu kazala je da se građanima Slavonskog Broda mora osigurati čisti zrak, a te se teme dotakla i dan prije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo