PREDSJEDNICA POSJETILA OSJEČKU HUMANITARNU UDRUGU: / 'Ljude tijekom cijele godine treba poticati na darivanje'

Image
15.1.2018.
11:17
VOYO logo

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović najavila je u ponedjeljak u Osijeku kako će tijekom cijele godine raditi s humanitarnim udrugama i volonterima kako bi se ljude, i nakon božićnih i novogodišnjih blagdana, potaknulo na darivanje i brigu o bližnjima.

Image
Foto: Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Predsjednica: 'Potaknuti ljude na darivanje i brigu o bližnjima'

Nakon posjeta osječkoj humanitarnoj udruzi "Rijeka ljubavi" koja pomaže socijalno ugroženim građanima s osječkog područja, te susreta s vodstvom udruge, korisnicima njenih usluga i predstavnicima lokalnih vlasti, predsjednica je izrazila zadovoljstvo što dosta osoba pomaže rad udruge, koja ima dovoljno sredstava za brigu o većem broju ljudi. "Jutros smo donijeli higijenskih potrepština i trajnih prehrambenih proizvoda i nastavit ćemo raditi s takvim udrugama i volonterima kroz cijelu godinu, kako bismo potaknuli ljude na darivanje i brigu o bližnjima te da jednostavno pogledaju oko sebe kome je pomoć potrebna", poručila je Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

'Veliki vjetar u leđa radu udruge'

Naglasila je kako je prošlo vrijeme darivanja, vrijeme Božića i novogodišnjih blagdana, ali i izrazila nadu kako će se u ovome duhu dobrote nastaviti cijelu ovu godinu. Predsjednica "Rijeke ljubavi" Štefica Čučak kazala je kako na posjet predsjednice i njezinu donaciju gleda kao na "veliki vjetar u leđa" radu udruge koja redovito dobiva donacije, kako financijske, tako i u prehrambenim proizvodima. Istaknula je da će svi korisnici socijalne samoposluge biti pravodobno opskrbljeni predviđenim potrepštinama.

Image

15.01.2018., Strossmayerova 68, Osijek - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar- Kitarovic posjetila je humanitarnu udrugu Rijeka ljubavi. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

"Kad smo zajedno u jednom humanitarno-dobrotvornom lancu, možemo napraviti čuda", dodala je Čučak i izrazila uvjerenje da će s otvaranjem radnih mjesta redovi u socijalnoj samoposluzi biti sve manji. Nakon Osijeka, predsjednica Grabar-Kitarović u Vukovaru će se sastati s predstavnicima tvrtke Borovo, a u Iloku će razgovarati s predstavnicima gradskih vlasti, posjetiti Osnovnu školu "Julija Benešića" te održati prijem u prigodi obilježavanja uspješne mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i Dana međunarodnog priznanja RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo