je lti to konačna odluka? / Predsjednica odustala od preseljenja: nesuđenu rezidenciju u Visokoj vraća DUUDI-ju

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Idući tjedan, poručili su u Uredu predsjednice Republike, trebala bi biti i završena procedura utvrđivanja sjedišta Ureda predsjednice

18.3.2016.
9:31
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, odlučila je vratiti državnu rezidenciju u Visokoj ulici Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, javlja N1.

Kako su u DUUDI-ju rekli, u tijeku je izrada prijedloga Odluke Vlade kojom ta vila više neće biti u ingerenciji Ureda predsjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nakon što je u izbornoj kampanji za predsjedničke izbore predsjednica rekla da želi premjestiti Ured predsjednika s Pantovčaka na jeftiniju lokaciju poput rezidencije u Visokoj ulici, po završetku izbora, vlada Zorana Milanovića ekspresno je 29. siječnja 2015. godine predala rezidenciju na upravljanje Kolindi Grabar-Kitarović.

Vlada Tihomira Oreškovića sada poništava tu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idući tjedan, poručili su u Uredu predsjednice Republike, trebala bi biti i završena procedura utvrđivanja sjedišta Ureda predsjednice. Naime, prije godinu dana Kolinda Grabar Kitarović osnovala je Povjerenstvo kojem je zadatak odrediti koja je najprikladnija lokacija i isplati li se preseliti ured radi smanjenja troškova. Nije tajna da je predsjedičino Povjerenstvo imalo problema u komunikaciji s bivšim čelnikom DUUDI-ja Mladenom Pejnovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo