PREDSJEDNICA ODLIKOVALA DRAGANA PRIMORCA: / 'Iznimno uspješno je promicao međunarodni ugled i položaj Hrvatske'

Image
Foto: PIXSELL

Dragan Primorac, bivši ministar znanosti i kandidat za predsjednika, odlikovan je je Redom Ante Starčevića.

18.6.2018.
16:51
PIXSELL
VOYO logo

Povodom Dana Državnosti, na prijedlog Državnog povjereništva za odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, uručila je prof. dr. Draganu Primorcu odlikovanje "Red Ante Starčevića" za sveukupni dosadašnji rad te iznimno uspješno promicanje međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske na području znanosti, obrazovanja i politike-

Prof.dr. Dragan Primorac je liječnik, pedijatar, genetičar i forenzičar i ubraja se u vodeće svjetske forenzičare-genetičare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među zaslugama bivšeg ministra znanosti navodi se kako je Odlukom Senata Sveučilišta Penn State postao je prvi nositelj titule "Global Penn State Ambassador" u povijesti tog Sveučilišta osnovanog 1855. godine. To sveučilište tijesno surađuje i sa Sveučilištem u Splitu.

Surađivao i s nobelovcima

Osim toga, dr. sc. Primorac je među začetnicima uvođenja koncepta personalizirane medicine, predsjednik je Odbora za međunarodne odnose Američke Akademije za forenzičke znanosti i predsjednik jednog od najuglednijih međunarodnog znanstvenih društava iz područja forenzičke i kliničke genetike “International Society of Applied Biological Science -ISABS” u čijem radu sudjeluje i četvoro dobitnika Nobelove nagrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno obnaša dužnost predsjednika Hrvatskog klastera konkurentnosti personalizirane medicine i Hrvatskog društva za humanu genetiku. Profesor je na američkim sveučilištima Penn State University i University of New Haven te Medicinskim fakultetima Sveučilišta u Splitu, Osijeku i Rijeci. Suosnivač je Sveučilišnog odjela za forenzičke znanosti, Sveučilišta u Splitu.

Predsjednik Upravnog vijeća u "Sv. Katarini"

Ukupno je objavio oko 200 znanstvenih radova, kongresnih priopćenja i poglavlja u knjigama. Njegovi radovi su do sada citirani više od 4000 puta (Google Scholar) te je trenutno najcitiraniji hrvatski kliničar u njegovoj dobi koji živi i radi u Hrvatskoj. Radove objavljuje u najznačajnijim svjetskim znanstvenim časopisima, uključujući Science i Nature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je primio 20-tak domaćih i međunarodnih priznanja, a trenutno obnaša dužnost predsjednika Upravnog vijeća Specijalne bolnice "Sv. Katarine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo