PREDSJEDNICA O OSTAVCI SVOG KLJUČNOG ČOVJEKA: / 'Ne bi rekla da je to priznanje krivnje, meni je rekao da nema veze s tim'

Image
Foto: N1

Hrvatska predsjednica osvrnula se na probleme nabavke borbenih aviona F-16 koje u ovom trenutku blokira SAD-e i rekla kako ne vidi razlog zašto bi Krstičević trebao odstupiti

13.12.2018.
16:27
N1
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je ostavku njenog savjetnika za obranu i nacionalnu sigurnost Vlade Galića koji je dao ostavku uslijed velike afere SMS s kojom ga se povezuje.

"Zatražio je razjerešenje zbog moralnih i etičkih razloga i ja ću tu ostavku prihvatit ću do kraja tjedna. Istraga se vodi i ja se u tu istragu ne mogu i ne želim mješati. Ne bih rekla da je ova ostavka priznanje njegove krivnje. Sve će se znati kad se sprovede istraga do kraja, a meni je rekao da nema veze s onim za što ga se optužuje", kazala je predsjednica, javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VELIK UDARAC ZA KOLINDU: /

Njezin savjetnik za nacionalnu sigurnost podnio ostavku zbog afere SMS

Image
VELIK UDARAC ZA KOLINDU: /

Njezin savjetnik za nacionalnu sigurnost podnio ostavku zbog afere SMS

Problemi s nabavom

Grabar-Kitarović osvrnula se i na probleme nabavke borbenih aviona F-16.

"Ne vidim zašto bi ministar Krstičević trebao odstupiti. Pregovori SAD-a i Izraela su u tijeku i mi tu ne možemo sudjelovati. Ne vidim odgovornost ministra. Mislim da je bolje da se postupak provede temeljito i do kraja. Ova vlada imala je hrabrosti otvoriti javni natječaj i neka se sve sprovede do kraja. Hrvatska nema vremena za gubljenje obzirom na stanje zrakoplovstva. Napravljeni remont Migova bio je loš pa ih evo na Plesu na zemlji. Moramo brzo djelovati jer ovi MIG-ovi koje imamo ne lete", smatra predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izraelski premijer Netanyahu je sa mnom jučer razgovarao telefonski i pozvao se na susret sa koji smo imali u Bruxellesu, a u kojem je sudjelovao i predsjednik Trump. Kada kad sam razgovarala s američkim ministrom obrane Mathisom kazao mi je kako oni podržavaju projekt kupnje, a li u detalje nismo ulazili. Hrvatska mora dobiti što joj je obećano", kazala je predsjednica.

Sjednica Vijeća za navionalnu sigurnost

Komentirala je i najavljenu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je zatvorena sjednica, no dobit ćete priopćenje kada završi. Što se tiče objeda da sam ja željela smijeniti predsjednika vlade, tako nešto mi ne pada na pamet. Jedino što mu te zanima jest da li se i tu pokušala napraviti neka nova afera", poručila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo