PREDSJEDNICA O ILČIĆU: / 'Odgovoran političar bi se prvo trebao informirati prije nego iznese svoj stav...'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ukoliko nije ekspert za pojedino područje, u ovom slučaju endokrinološko, odgovoran političar trebao bi se o pojedinim temama informirati prije nego donese svoj vlastiti stav,

4.2.2018.
13:36
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović danas je napokon komentirala izjave kontroverznog predsjednika Hrasta, Ladislava Ilčića.

"U medijskom prostoru svakodnevna je zaglušujuća buka izjava pojedinih političara, koji nisu nužno i stručnjaci za pojedina područja. Ukoliko nije ekspert za pojedino područje, u ovom slučaju endokrinološko, odgovoran političar trebao bi se o pojedinim temama informirati prije nego donese svoj vlastiti stav, a posebno prije nego ga iznese u javnosti. Općenito smatram da se za mnoga važna pitanja u javnosti iznose mišljenja koja nisu stručna, što nekada dovode i do ugrožavanja zdravlja kao što je bio slučaj s cijepljenjem. Moj stav o jednakosti i ravnopravnosti muškaraca i žena ne očituje se samo u mojim izjavama, nego u cijelom mom životopisu i djelovanju", rekla je predsjednica za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ladislav Ilčić

Podsjetimo, savjetnik ministrice kulture i Ladislav Ilčić nedavno je govorio o utjecaju hormona na ženski mozak. “Rodne teorije koje se uvode Konvencijom govore o tome da bih ja mogao reći ‘OK, ja sam muškarac, ali ja biram da sam žena i ne smijem biti sputan tim organom nego moram biti drugog spola’. To je nemoguće. Postoje biološke razlike. Kod žena imate tu povezanost tjelesne i emocionalne komponente. Žene, za prvog dijela ciklusa kad je estrogen dominantan, boljeg su raspoloženja, u progesteronu su malo mirnije, onih par dana prije menstruacije kada su u PMS-u, uhvati ih malo testosterona, e onda su… Da sad ne ulazim u tu temu. Hormoni utječu na raspoloženje i osjećaje. Muški i ženski mozak drugačije razmišljaju i drugačije percipiraju stvari. Promjena spola je zapravo nemoguća”, objasnio je Ilčić.

Image
DRUŠTVENE MREŽE GORE NAKON NOVOG SKANDALOZNOG ILČIĆEVOG ISTUPA: /

On, naravno, ne misli da je rekao išta loše

Image
DRUŠTVENE MREŽE GORE NAKON NOVOG SKANDALOZNOG ILČIĆEVOG ISTUPA: /

On, naravno, ne misli da je rekao išta loše

Predsjednica je u razgovoru za Novi list komentirala i nedavnu objavu videa tučnjava učenika srednjih škola u Splitu. "Na žalost svjedoci smo i doista tragičnih borbi među djevojčicama što je doprlo nedavno i u medije, a navodno nije jedini slučaj! Oštro osuđujem svako nasilje, a posebno sam zgrožena ovom vratim nasilja kojim se mladi navodno dokazuju jedni pred drugima, umjesto da vrijednostima, postignućima i dobrim djelima stječu popularnost!", poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo