pozvala na zajedništvo / Predsjednica kritizirala Vladu: 'Plan reformi ove vlasti nije dovoljno ambiciozan'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Trebamo odustati od politizacije, od traženja brzih rješenja za dobivanje političkih bodova, odustajanje od destrukcije dobrih projekata zbog stranačkih interesa', poručila je Grabar-Kitarović

7.6.2016.
12:38
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Na Danu poduzetnika u zagrebačkom Westinu predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poručila je kako nam je potrebno političko zajedništvo.

"Smatram da je plan reformi ove Vlade nedovoljno ambiciozan", izjavila je i dodala kako se i lani kritički postavila prema reformama prošle vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo tamo gdje bismo trebali biti. Činjenica je kako smo ušli u razdoblje pozitivnih trendova, ali je i činjenica kako je tu manje riječ o sistemskim politikama. Podignimo se na razinu najrazvijenijih u Europi", rekla je.

Predsjednica je naglasila kako je u definiranju reformi potrebna 'sabranost, usredotočenost i sustavnost'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebamo odustati od politizacije, od traženja brzih rješenja za dobivanje političkih bodova, odustajanje od destrukcije dobrih projekata zbog stranačkih interesa. Potrebno nam je politčko zajedništvo", istaknula je. 

Osvrnula se na demografiju i emigraciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O tome se predugo govori, a bez konkretnih mjera. Prijedlog o 1.000 eura je hvalevrijedan, ali ako majku i oca ne čeka posao, oni će otići", kazala je. 

Osvrnula se i na kurikularnu reformu rekavši kako će nedostatak razvijenog gospodarstva onemogućiti zapoŠljavanje mladih koji se školuju u boljem obrazovnom sustavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike