imaju li kritike smisla? / Predsjednica kritizirala Vladu: 'Ne hvalite se - radite i odblokirajte građane!' Premijer joj odgovorio: 'Već jesmo!'

Državna blagajna možda bolje kotira, ali da bi Vlada slavila, trebat će dulje od jedne godine i jednog suficita proračuna. Trebat će povjerenje većine građana

24.1.2018.
18:47
VOYO logo

'Ako država ima bolje rezultate, onda se to mora vidjeti i na računima građana' - na takvu poruku predsjednice Kolinde Grabar Kitarović premijer Andrej Plenković odgovara brojkama: 

"Prisjetiti se da je prosječna plaća za RH bila u studenom je bila 6190 kn to je porast od gotovo 3 posto na godišnjoj razini a plaća porasla za 6,6 posto. Dal' ima od makro do mikro efekta? Ima!", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na predsjedničine kritike odgovara i ministar financija:

"Njeno je normalno da upozori i kaže svoje, ali na nama u Vladi da radimo. Ništa se ne može dogoditi i riješiti preko noći, ali (blic) ja vam govorim efekte: gospodarski rast 3 psoto, rast zaposlenosti, porast standarda i plaća to su ti pokazatelji". kaže Zdravko Marić, ministar financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Vlade iz HNS-a tvrdi da smo prošle godine svi dobili povišice.

"Mislim da je plaća dosta porasla u prošloj godini, svi smo dobili veće plaće, 5 posto su veće plaće. Mislim da građani osjete, ali moraju još više osjetiti", ističe Predrag Štromar (HNS), potpredsjednik Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Demografske mjere, kaže predsjednica, nisu dovoljne! Trudnice i majke moraju imati bolje uvjete, poručila je predsjednica ministrici Murganić.

Liste čekanja, odlazak gotovo 600 liječnika u pet godina... Kritike nisu zabrinule ministra zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lijepo je da predsjednica brine o građanima...", ističe Milan Kujundžić.

Broj blokiranih građana i dalje prelazi 320 tisuća, ali iz Vlade poručuju da su i ukupan broj blokiranih smanjili za 4393 osobe! Premijer Plenković poručuje: radimo na novom Ovršnom zakonu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podatak iz studenog koji je važan je da oni koji duguju do 25 tisuća kn smanjio se za 11 tisuća", dodaje Plenković.

Predsjedničina nova ofenziva na Vladu podsjetila je na predizbornu utrku, ali izbori za Pantovčak su za dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se nadam da nije pretkampanja jer je još rano za kampanju", kaže Lovro Kuščević (HDZ), ministar uprave.

Predsjednik MOST-a Božo Petrov još je oštriji prema Vladi, ali i predsjednici čije kritike doživljava prigodničarskima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je stvarno dosta predstava, oni koriste mogućnost svoga položaja da bi upozorili na anomalije a zapravo ne koriste svoj položaj da bi te anomalije i ispravili. Ne treba biti licemjeran, treba konačno početi raditi", ističe Petrov.

Državna blagajna možda bolje kotira, ali da bi Vlada slavila, trebat će dulje od jedne godine i jednog suficita proračuna. Trebat će povjerenje - zadovoljne - većine građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilog Matee Damjanović o njenim kritikama iz Krapine pogledajte u videu ispod.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo