Burno na Pantovčaku / Predsjednica je u 46 mjeseci promijenila 12 najbližih suradnika, a ta brojka očito nije konačna

Novinar RTL-a prokomentirao je novu kadrovsku križaljku na Pantovčaku

21.12.2018.
18:54
VOYO logo

Ono što se nagađalo danima, danas je dobilo i službenu potvrdu. Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović razriješila je dužnosti svojega savjetnika za unutarnju politiku Matu Radeljića, te za vanjsku politiku - Darija Mihelina.

Na njegovo mjesto dolazi Sebastian Rogač, a predsjedničin savjetnički tim popunjava i dugogodišnja novinarka Mirjana Hrga koja će biti zadužena za strateške politike, te odnose s Vladom i Saborom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Andrej Plenković danas je odgovorio na pitanje o odnosu s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović  „Naši odnosi su jako dobri“. No, nije odgovorio na pitanje zašto onda imenuje savjetnicu za odnose.

Novinar RTL-a, Zoltan Kabok, pokušao je odgovoriti na pitanje što je svojevrsna treća reforma kabineta Kolinde Grabar Kitarović i hoće li biti nekih novih imena, možda novoga savjetnika ili savjetnice za unutarnju politiku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa s obzirom da se ovdje savjetnici mijenjaju svaka četiri mjeseca, najdugovječniji savjetnik je bio Mate Radeljić, pune četiri godine, no nikad ne reci nikad. Za sada nekih velikih promjena, dugoročno, ne bi trebalo biti. Osim savjetnika za nacionalnu sigurnost, ime bi trebalo biti poznato početkom iduće godine. Razgovara se s nekoliko ljudi i vjerojatno ćemo početkom iduće godine saznati i ime novog savjetnika za nacionalnu sigurnost", kazao je Zoltan Kabok.

On neslužbeno doznaje da što se tiče savjetnika za unutarnju politiku,  tu bi dužnost trebala objedinjavati u svom resoru, dakle, u svojem sektoru kojeg će pokrivati, nova savjetnica za strateške politike i odnose s Vladom i Saborom, Mirjana Hrga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inače, Mate Radeljić i njegov odlazak s Pantovčaka izazvao je brojne polemike. Neslužbeno razgovarajući s dužnosnicima ovdje u uredu predsjednice, rečeno mi je kako predsjednica ima pravo birati svoje savjetnike, ali u svakom slučaju ona u Novu godinu želi ući s novim ljudima, s novim idejama, s novim inicijativama. Želi svakako suradnju s Vladom, sa Saborom. Želi ukazivati na probleme, ali i nuditi rješenja za te probleme", kazao je Kabok.

U svakom slučaju, Mate Radeljić, ono što je sigurno nije otišao sam. Dakle, on je smijenjen, a svakako će biti još dosta polemike oko toga s obzirom da se za danas najavljivalo priopćenje Mate Radeljića, no do ovog trenutka to još nije stiglo. Inače, do sada je u 46 mjeseci, predsjednica promijenila svojih 12 najbližih suradnika, a očito ta brojka neće biti i konačna, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo