ODLAZI IZ SPLITA / Predsjednica emotivnom objavom zahvalila Dalmaciji na gostoprimstvu

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon desetak dana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović napustila je svoj privremeni ured u Splitu

16.8.2015.
15:04
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Ured je bio smješten u zgradi županije, a predsjednica je spavala u vojnom objektu u Lori. 

Grabar-Kitarović je na službenim stranicama zahvalila Splitu i cijeloj Dalmaciji na gostoprimstvu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezino pismo zahvale prenosimo u cijelosti: 

Drage Splićanke i Splićani,
drage Dalmatinke i Dalmatinci,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split je proteklih dana, nakon što smo u Kninu ponosno proslavili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 20. obljetnicu „Oluje“, bio sjedište mojega Ureda i polazište mojih posjeta gradovima i općinama širom Dalmacije. Želim vam od srca zahvaliti na deset dana divnoga gostoprimstva u vašem, a sada na poseban način i mojem gradu, srcu naše Dalmacije, Splitu. Primljena sam, zajedno s mojim suradnicima, onako kako Split uvijek prima: srdačno, neposredno, s poštovanjem i pažnjom i, nadasve, prijateljski.

Posebno zahvaljujem gospodinu Zlatku Ževrnji, županu Splitsko-dalmatinske županije, njegovim suradnicima i svima koji su meni i mojem Uredu pružili svu potrebnu pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imala sam jedinstvenu prigodu u malo dana posjetiti divna mjesta našeg dalmatinskog podneblja, upoznati se s uspjesima i dostignućima, ali i s problemima, koje ćemo, vjerujem, zajedničkim nastojanjima uspješno riješiti. Hvala na srdačnom gostoprimstvu čelnicima lokalnih samouprava i žiteljima Knina, Šibenika, Zmijavaca, Metkovića, Ploča, Sinja, Nerežišća, Sumartina, Sućurja, Prigradice, Smokvice, Orebića, Trstenika, Stona, Omiša, Dugopolja i Splita. Svagdje sam u susretima, u riječima i osmjesima naših ljudi,  osjetila optimizam i probuđeno zajedništvo. Svuda, od Knina do doline Neretve, osjeća se novo pozitivno ozračje, osjeća se domoljublje njegovano starim tradicijama kao i ono moderno, temeljeno na vjeri u Hrvatsku i njezine mogućnosti, osjeća se da Hrvatska želi bolje i može bolje.

Nisam se nažalost mogla odazvati brojnim pozivima u povodu dana gradova i općina, kulturnih i drugih događanja, koje sam primala iz priobalnih mjesta, s otoka, iz Zagore. Molim za razumijevanje i brojne građane koje nisam stigla primiti. Premalo je vremena bilo za sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadam se, drage Splićanke i Splićani, da rad Ureda Predsjednice ničim nije remetio uobičajen život vašega grada. Bilo je ovo lijepo i dragocjeno iskustvo za mene osobno i moj Ured. Nadam se isto tako da su ovi dani, u kojima je Split na svoj način bio hrvatski glavni grad, i vama približili rad Ureda Predsjednice. Vjerujem da ću tijekom sljedeće godine ponovno moći raditi i proboraviti među vama.

Hvala, dragi Splite – hvala, draga Dalmacijo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaša

Kolinda Grabar-Kitarović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Republike Hrvatske

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo