DAMIR AGIČIĆ / Tko je kontroverzni Tolušićev pomoćnik? Ima stan, kuću i veliku vikendicu na Pelješcu, a supruga je napredovala zajedno s njim

Image
Foto: Ivo Cagalj/Robert Anic/PIXSELL

Pred kraj prošle godine našao se u središtu skandala kad se doznalo da je nakon njegova imenovanja u Ministarstvu poljoprivrede, gotovo automatizmom napredovala i njegova supruga

6.3.2018.
12:07
Ivo Cagalj/Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić sudjelovao je u utorak na otvaranju 3. nacionalne poljoprivredne konferencije Slavonika. Tom je prilikom komentirao skandalozni e-mail koji je njegov pomoćnik Damir Agičić poslao sa službene e-mail adrese, sa službenim potpisom i zaglavljem ministarstva, veterinarskim inspektorima sugerirajući im da se suzdrže od inspekcijskih nalaza uoči Velikog tjedna.

“Nema govora da će bilo koji dan, a posebice u dane povećane potrošnje, kontrole biti blaze”, kazao je ministar.

Na upit znači li to određene sankcije za Agičića, Tolušić je odgovorio kako treba prepustiti Ministarstvu da to rješava, podsjetivši kako je Ministarstvo poljoprivrede prošle godine obavilo više od 50 tisuća inspekcijskih nadzora, od čega oko 15 tisuća u području veterinarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, neslužbeno saznajemo kako će minister Tomislav Tolušić uskoro razgovarati s Agičićem, nakon čega bi o eventualnim sankcijama trebala biti obaviještena i javnost budući da su nam iz spomenutog ministarstva jučer kazali kako su za sve saznali iz medija te da je Agičićev pristup bio neprihvatljiv, neprofesionalan te da će biti sankcioniran.

Isto tako, u javnost su procurili detalji iz Agičićeve imovinske kartice. On, naime, ima boravište u Zagrebu, a prebivalište u Slavnoskom Brodu, ali ne prima naknadu za odvojeni život te boravi u stanu unajmljenom za službene potrebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred kraj prošle godine našao se u središtu skandala kad se doznalo da je nakon njegova imenovanja u Ministarstvu poljoprivrede, gotovo automatizmom napredovala i njegova supruga. Ona je, naime, iz ureda veterinarske inspekcije u Slavonskom Brodu premještena u upravu svoga supruga u Zagrebu te postala veterinarski inspektor specijalist. Naravno, odmah joj se povećala i plaća koja je s otprilike 8.000 bruto skočila na 11.500 kuna bruto.

Prema aktualnoj imovinskoj kartici Agičić posjeduje stan u otkupu od 71 kvadrata, kuću s okućnicom od 386 kvadrata te vikendicu od 126 kvadrata u Orebiću na Pelješcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valja napomenuti kako ovo nije prvi ispad spomenutog pomoćnika ministra. Na privatnom Facebook profilu često objavljuje statuse uperene protiv ateista i agnostika, a moglo bi se i kazati da ima prilično izražen religiozni nerv budući da na Facebooku od vidljivh nekoliko slika, njih 90 posto ima katoličku konotaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo