Pred kamerama će se pripremati za maturu

Dvadeset i troje maturanata Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu uskoro će postati zvijezde nove dokumentarno-edukativne serije koja će se pod nazivom Razred 2011. emitirati na HTV-u.

27.1.2011.
13:39
VOYO logo

Serija će se od sredine ožujka do kraja lipnja svake srijede emitirati na HTV-u, a na televiziji kažu da je riječ o autentičnoj priči o prosječnom razredu strukovne škole i učenicima koji će (uz pomoć profesora) pokušati na državnoj maturi znanjem prestići gimnazijalce.

"Ovim projektom želimo ukazati na to koliko je obrazovanje važno, ali i pokazati da svaki prosječan učenik može napredovati. Uz to nudimo 45 minuta dobre zabave", objasnila je za Jutarnji list urednica serijala, novinarka HRT-a Sunčica Findak. Serija se snima u koprodukciji HRT-a i Adrenalin produkcije iz Zagreba, a nastala je po uzoru na švedsku seriju prikazanu na Strix TV-u. Doživjela je takvu popularnost da su licencu otkupili Finci, Norvežani, Nijemci, Danci, Turci i Australci...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učenici, koji uz dozvolu roditelja sudjeluju u projektu, svaki će dan nakon nastave ostajati po tri sata u školi i pripremati se za državnu maturu iz hrvatskog i engleskog jezika, te matematike, fizike, kemije i biologije. Troje učenika koji će najviše napredovati producenti će nagraditi jednogodišnjom stipendijom, piše Jutarnji list.

Vezani članak:

arti-201012160273006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo