JE LI MOTIV MRŽNJA? / Pravobraniteljica prijavljuje Pernara, a stručnjakinja poručila: 'Ta situacija može biti izuzetno opasna'

Image

Bivši saborski zastupnik, Ivan Pernar, ne krije kako se javio zambijskoj policiji vezano uz slučaj uhićenih Hrvata koji su osumnjičeni za trgovanje djecom

13.2.2023.
13:33
VOYO logo

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić danas će predati kaznenu prijavu protiv bivšeg saborskog zastupnika Ivana Pernara, doznaje Danas.hr.

Bivši saborski zastupnik, Ivan Pernar, ne krije kako se javio zambijskoj policiji vezano uz slučaj uhićenih Hrvata koji su osumnjičeni za trgovanje djecom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jedan od njih tvrdi da je usvojio dijete u DR Kongo, iako je transrodan. Koliko ja razumijem, DR Kongo ne dopušta transrodnim osobama posvajanje djece. Budući da je ta osoba transrodna kako je mogla legalno usvojiti dijete u DR Kongu?”, pisao je Ivan Pernar zambijskoj policiji.

Elementi prekršajnog i kaznenog djela

Ovakvo postupanje može imati elemente kaznenog djela poručila je ranije pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[FOTO/VIDEO] NOVI DAN, NOVO IZBACIVANJE: /

Ivan Pernar opet na rukama iznesen iz sabornice

Image
[FOTO/VIDEO] NOVI DAN, NOVO IZBACIVANJE: /

Ivan Pernar opet na rukama iznesen iz sabornice

“Takav čin ima elemente prekršajnog djela uznemiravanja i prema Zakonu o ravnopravnosti spolova i Zakona o suzbijanju diskriminacije. Ako se dokaže i motiv mržnja prema transrodnim osobama, odnosno elementi kaznenog djela zločina iz mržnje članak 325. Kaznenog zakona… Mi se nikad nismo libili pokretanja prekršajnih ni kaznenih prijava”, rekla je ranije pravobraniteljica.

“S obzirom na ono što znamo iz Zakonodavstva i Zambije i Konga, ta situacija može biti izuzetno i jako opasna jer je to zabranjeno u njihovom zakonodavstvu i tu se kreću presude i to smrtne kazne”, rekla je Lovorka Marinović stručnjakinja za problematiku trgovanja ljudima i djecom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo