SAPUNICA U BRODSKOM VAROŠU: / Ljubavnik sjedi u blizini i klepeće, Malena ga ne gleda otkako se Klepetan vratio

Image

U gnijezdu na krovu kuće Stjepana Vokića u tijeku je prava ljubavna drama.

13.4.2017.
13:16
VOYO logo

Kad Klepetan nije dolazio, Malena je u gnijezdo već primila drugog rodana s kojim je već snijela jaje. Kad je Klepetan stigao i vidio svoju Malenu s drugim, odmah je počela borba za teritorij i ženku. Dva su se mužjaka potukla kljunovima, a iako je stariji, Klepetan je uspio iz gnijezda istjerati 'ljubavnika'.

'Bio je vidno šokiran kad je vidio uljeza u svojem gnijezdu'

Ipak nije prošao bez ozljeda, a Stjepan Vokić koji se već godinama brine o najpoznatijem ptičjem paru, kaže da mu je na tri mjesta na krilu morao brisati krv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Na tri mjesta mu je oštećeno krilo, krv mu je curila. Ja sam mu to obrisao, a nije se bunio jer zna da mu ja neću ništa', priča Stjepan.

Klepetan je bio vidno šokiran kad je našao svoju dragu s uljezom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Razbio je jaje koje je Malena snijela s drugim, počeo je bacati granje s gnijezda, bio je ljutit. Ali nakon nekoliko sati je palo i pomirenje. Vrsta mora ići dalje', ispričao je Vokić.

Image
Image

Svi su mislili da neće doći

Klepetan je, kaže Vokić, iako s mnogo zakašnjenja, stigao u nešto boljem stanju nego prošle godine. Nije bio tako prljav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se Vokić već pomirio da Klepetan više neće doći jer je kasnio čak 18 dana, više nego ikad, razveselio se kad je vidio da je ipak stigao kući. Rode su inače, kaže Vokić, toliko programirane da stižu točno u sat, pa pretpostavlja da je Klepu ove godine zaustavilo nevrijeme ili nešto slično.

Image

'Vidio sam da mačka u dvorištu gleda što se događa. Kad sam pogledao, vidio sam da se oni tuku. Srećom, nisu se gadno ozlijedili. Onda je sletio dolje i tražio jesti i sad je otišao s njom gore i oni će nastaviti svoju priču', kaže Vokić koji se sprema u ribolov kako bi prehranio rode, kao i svake godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

A drugi rodan, s kojim je Malena već savila gnijezdo dok nije bilo Klepetana, stajao je na krovu kuće i klepetao, no Malena mu više nije odgovarala.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo