SPEKTAKL OD 15.30 SATI / Pratite uživo zračne vratolomije na RTL Televiziji!

Image
Foto: RTL

Prvi put u povijesti jedna utrka Red Bull Air Racea održat će se u Hrvatskoj! Rovinj će ugostiti najbolje svjetske letačke asove, a spektakl ćete moći pratiti uživo na RTL Televiziji 13. travnja od 15.30 sati.

13.4.2014.
9:00
RTL
VOYO logo

Prvi put u povijesti jedna utrka Red Bull Air Racea održat će se u Hrvatskoj! Rovinj će ugostiti najbolje svjetske letačke asove, a spektakl ćete moći pratiti uživo na  RTL Televiziji 13. travnja od 15.30 sati.

Renati Sopek, koja se i sama nedavno iz prve ruke uvjerila kako izgledaju vratolomije na nebu iz perspektive leteča, u studiju RTL-a u Rovinju društvo će praviti Filip Brkić, Nino Štambuk i Igor Karasi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utrka najuzbudljivijeg natjecanja na nebu nakon trogodišnje pauze održala se od 28. veljače do 1. ožujka u Abu Dabiju, a sjajnu utrku, u kojoj je trumfirao aktualni svjetski prvak Paul Bonhomme, mogli smo pratiti na RTL2!

Za trajanja pauze  organizatori su uložili puno truda kako bi stvorili uvjete koji bi svim natjecateljima garantirali maksimalnu sigurnost, ali su poradili i na atrakciji priredbe te je podigli na još uzbudljiviju razinu. Svjetsko prvenstvo ove godine obuhvatit će 8 gradova, obići će 7 zemalja i tri kontinenta. A kao što smo rekli, jedna od stanica letećih akrobata po prvi puta u povijesti će biti i Hrvatska!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrka u Rovinju, druga ovogodišnja utrka, bit će postavljena uz sjevernu obalu, u blizini starogradske jezgre. Staza puna oštrih zavoja pokazat će se kao pravi izazov za pilote. Posebno su uzbuđena dvojica europskih pilota, Austrijanac Hannes Arch i Nijemac Matthias Dolderer, koji očarani ljepotom Rovinja, priželjkuju veliki broj navijača iz svojih zemalja.

Prva utrka na Sredozemnom moru nakon finala sezone 2009. u Barceloni bit će upravo u Rovinju, a uzbuđenje ne skriva niti sportski direktor Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva Sergio Pla: „Veoma smo uzbuđeni što će Red Bull Air Race po prvi put u svojoj povijesti doći u Hrvatsku, u kojoj imamo mnogo obožavatelja. Staza će biti prepuna tzv. G okreta, a najveći izazov bit će nam bura. Ako bude vjetra, uvjeti za utrku bit će veoma teški".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Rovinja, utrka će se preseliti u Putrajay, u Malaziju, nakon čega se vraća u Europu – Gdynia (Poljska), Ascot (Velika Britanija), pa odlazi u SAD – Dallas i Las Vegas, te onda opet seli na drugi kontinent - u Kinu.

U novoj sezoni sudjeluje 12 pilota, a među njima i aktualni svjetski prvak Paul Bonhomme, koji je naslov najboljeg osvojio dvaput zaredom te se nada i novoj tituli ove godine. Glavni suparnici za naslov bit će Austrijanac Hannes Arch, svjetski prvak 2008. i Amerikanac Kirby Chambliss, prvak 2004. i 2006. U novoj sezoni planove će im nastojati pomrsiti Nigel Lamb (Velika Britanija), Matt Hall (Australija), Peter Besenyei (Mađarska), Nicolas Ivanoff (Francuska), Michael Goulian (SAD), Matthias Dolderer (Njemačka), Yoshi Muroya (Japan), Pete McLeod (Kanada) i Martin Sonka (Češka).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo se, „Red Bull Air Race“ je svjetsko prvenstvo trkaćih pilota, sportsko natjecanje koje kombinira brzinu, preciznost i vještinu pa se pobjednici doista mogu pohvaliti da pripadaju najboljim pilotima na svijetu. Avioni kojima se utrkuju atraktivnim zračnim stazama sastavljenim od zračnih balona različitih vrsta brzi su, lagani i laki za upravljanje, naravno, ako ste pravi pilot. Ovi majstori to svakako jesu pa se pri brzini od preko 370 kilometara na sat bore protiv suparnika, vjetra i visine.

Image
Foto: RTL

Ove sezone natjecatelji će se ogledati u osam prelijepih gradova koji će udomiti, ne samo neustrašive pilote, nego i turiste željne inovativne sportske atrakcije. Podsjetimo se, prvi Red Bull Air Race održan je 2003. godine, a do 2011., kad je nastupila trogodišnja stanka, održano je 50 utrka. Piloti lete na visini od 15-25 metara i zaobilaze vrata na stazi brzinom do čak 370 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakl pratite uživo na  RTL Televiziji 13. travnja od 15.30 sati!

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo