Željko Jovanović / Pozvao liječnike na reakciju: 'I sad Kujundžić nama prijeti jer smo ukazali na njegovu bahatost'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SDP-ovac Željko Jovanović tvrdi da je Kujundžić povrijedio Kodeks medicinske etike i deontologije

21.8.2018.
10:45
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović ustvrdio je kako je ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavom da će tražiti da se Boži Petrovu, Ines Strenji Linić i njemu doživotno oduzmu liječničke licence povrijedio Kodeks medicinske etike i deontologije, te nije časno postupio prema svojim kolegama.

"I sada ON prijeti doživotnim oduzimanjem licenci nama koji smo ukazali na njegovu nesposobnost i bahatost. Očekujem glasnu reakciju svih liječnika jer ministar Kujundžić se očito potpuno izgubio i jasno je da on više ne može biti ministar zdravstva", napisao je Jovanović na svom facebooku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mama preminulog Mattea: 'Lažirali su nalaz obdukcije i promijenili tvrdnje o dolasku hitne'

Jovanović ocjenjuje kako Večernji list (u kojem je Kujundžić to izjavio) donosi zabrinjavajuću prijetnju ministra koji svoje ponašanje i djelovanje još od predizborne kampanje nije usmjerio na čuvanje ugleda liječništva, već je, naprotiv, kontinuirano vrijeđao kolege liječnike i svojim neutemeljenim paušalnim ocjenama i izjavama omalovažavao njihov rad, znanje i časne namjere u skrbi za pacijente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također podsjeća na Kujundžićevu izjavu da su liječnici u Hrvatskoj "nesposobne neznalice koje ne zaslužuju plaću", za što je odgovarao pred Vijećem časti HLK.

Nakon najavljenih tužbi, Kujundžić opet prijeti: 'Tražit ću oduzimanje licenci Linić, Jovanoviću i Petrovu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posljednjim izjavama, poput recidiviste, nanio je nemjerljivu štetu ne samo Strenji Linić i Petrovu, nego kompletnom liječničkom korpusu i narušio ugled liječnika u društvu, te ugrozio povjerenje pacijenata prema navedenim, ali i svim liječnicima u Hrvatskoj", drži Jovanović.

"Uz ove najnovije izjave i najave vrlo je upitno kako Kujundžić razmišlja i donosi odluke. S njim i takvim logičkim sklopom u donošenju odluka u resoru zdravstva nema šanse za reformu koja će značiti dobrobit za pacijente i sve zdravstvene radnike", napisao je Jovanović na facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HLK: Stigao Jovanovićev zahtijev za pokretanjem disciplinskog postupka protiv Kujundžića

V. d. predsjednik Hrvatske liječničke komore (HLK) Krešimir Luetić potvrdio je u utorak da je mailom u HLK stigao zahtjev saborskog zastupnika SDP-a Željka Jovanovića za pokretanje disciplinskog postupka protiv ministra zdravstva Milana Kujundžića jer je povrijedio Kodeks medicinske etike i deontologije u slučaju smrti 21-godišnjaka u Zaprešiću, a o zahtjevu će odlučiti Časni sud komore.

U HLK-u kažu kako čekaju da stigne i originalan zahtjev, a nakon što o zahtjevu, prema proceduri, prethodno svoje mišljenje kaže Komorino Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju, konačnu odluku o tome će dati Časni sud komore. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jovanović je protiv Kujundžića zatražio pokretanje disciplinskog postupka jer smatra da je u slučaju tragedije u Zaprešiću i smrti 21-godišnjaka na konferenciji za novinare povrijedio Kodeks medicinske etike i deontologije te nije časno postupio prema svojim kolegama liječnicima - Ines Strenji Linić  i Boži Petrovu, jer je je je neutemeljenom i paušalnom ocjenom omalovažio njihov rad, znanje i časne namjere u skrbi za pacijente.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo