DOVOLJNO? / Poznati trgovački lanci nagradit će svoje radnike za Uskrs. Donosimo koliku će uskrsnicu dobiti

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

S kolikom će uskrsnicom radnici u poznatim trgovačkim lancima biti nagrađeni? Imamo detalje za Kaufland, Konzum...

Jakov Sedlar

Jakov Sedlar

Od crne kronike i politike do Premier League, Prijovićmanije i trapa - iako mlad, u sve je upućen

28.2.2024.
9:00
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Mjesec je dana do Uskrsa i svakodnevno se objavljuje koliko će gradovi isplatiti uskrsnice. Nakon što smo prvi objavili s koliko će državne tvrtke nagraditi svoje radnike, na red su došli i poznati trgovački lanci u Hrvatskoj.

Tako nam iz jednog od najvećih hrvatskih lanaca kažu da će više od 10.000 zaposlenika dobiti 120 eura uskrsnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo se ulaganje odnosi na sva radna mjesta u maloprodaji, veleprodaji, logistici i internet prodavaonici te na više od polovice zaposlenika na administrativnim i uredskim radnim mjestima. Uz to, dodatno je povećan i iznos ostalih materijalnih prava – božićnice, regresa i naknade za topli obrok", kažu za Danas.hr iz Konzuma.

Dodaju da "redovito isplaćuju i jubilarne nagrade, naknadu za novorođenče, naknadu za topli obrok, prijevoz i nagradu za učinak."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je u Lidlu i dm-u?

Iz trgovine koja je na glasu kao najbolje plaćena za trgovce, kažu da još nisu odlučili o tome koliko će uskrsnica iznositi, ali da će o tome prvo obavijestiti svoje zaposlenike.

"Isplata uskrsnice standardna je praksa u Lidlu, kao i isplata božićnice, regresa, novčanih nagrada te brojni drugi benefiti", poručuju iz Lidla te dodaju da tu praksu planiraju nastaviti i dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POZITIVNO IZNENAĐENJE /

Državne firme radnicima daju veće uskrsnice nego lani. Pogledajte tko je najbolje prošao

Image
POZITIVNO IZNENAĐENJE /

Državne firme radnicima daju veće uskrsnice nego lani. Pogledajte tko je najbolje prošao

U dm-u su bruto plaće rasle za devet posto već početkom ove godine, no hoće li njihovi radnici dobiti uskrsnicu ne otkrivaju. Kažu da njihovi djelatnici "uz brojne benefite, dva puta godišnje, u lipnju i prosincu, budu nagrađeni stimulacijom u visini prosječne mjesečne bruto plaće svakog djelatnika".

Dodaju i da su uvećali naknadu za svako novorođeno ili posvojeno dijete djelatnika koja sada iznosi 1.400 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uz dobra primanja i radne uvjete, dm djelatnicima omogućuje dodatnu edukaciju, slobodan dan za volontiranje, ali i brojne druge benefite. Među njima su dodatno zdravstveno osiguranje, jubilarne nagrade te rođendanske darovne kartice u iznosu od 79,63 eura. Također, djelatnicima jednom godišnje osiguravamo dar za djecu do 15 godina u iznosu od 140 eura, a svim roditeljima prvašića osiguravamo slobodan i plaćeni dan na prvi dan škole", kažu nam iz dm-a.

U Kauflandu pak je uskrsnica narasla u odnosu na prošlu godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši zaposlenici dobit će ove godine uskrsnicu od 100 eura u obliku poklon bona, za razliku od 2023. godine kada je vrijednost bona iznosila 66,36 eura."

Uskrsnice u JANAF-u i INA-i

Obratili smo se i još nekim dućanima, ali njihove odgovore do pisanja ovog teksta nismo dobili. Ipak, iz dvije državne tvrtke naknadno su nam odgovorili oko upita o uskrsnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako iz Jadranskog naftovoda (JANAF) kažu:

"Temeljem Kolektivnog ugovora svaki zaposlenik prima uoči Uskrsa dar u naravi u iznosu od 132,73 eura."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz INA-e, koja je u djelomičnom vlasništvu države, radnici također mogu biti zadovoljni. Njihovi će djelatnici dobiti "uskrsnicu od 132,72 eura neto u naravi, putem INA beneFIT kartice".

"Isplatom uskrsnice obuhvaćeni su svi radnici u društvima INA Grupe u Hrvatskoj, odnosno više od 8000 radnika", zaključuju za Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Zagreb udvostručio uskrsnice, Split ih prvi put isplaćuje. Što je s ostalim gradovima?

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo