POZNATI AUTO MAGAZIN NAHVALIO RIMČEV C_TWO: / 'Taj će automobil biti apsolutna raketa!'

Image

Motor1.com piše da kad sam Rimac kaže kako je ubrzanje do 90 kilometara na sat za 2,33 sekunde 'prilično loše', onda se zna da će 'automobil biti apsolutna raketa'

26.4.2021.
20:09
VOYO logo

Portal motor1.com u svom je tekstu nahvalio električni hiperautomobil C_Two Mate Rimca napisavši da je "apsolutna raketa".

Nakon što je proteklih mjeseci zaokružio proces istraživanja i razvoja kroz seriju videozapisa na društvenim mrežama, 33-godišnji hrvatski poduzetnik vratio se s uzbudljivim videozapisom koji prikazuje Rimčev C_Two u akciji na napuštenoj avionskoj pisti u Velikoj Gorici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

KAKVA PILA! Evo u čemu se Mate Rimac dovezao na potpisivanje važnog ugovora. Kasnije je pokazao što 'zvijer' može

Image

KAKVA PILA! Evo u čemu se Mate Rimac dovezao na potpisivanje važnog ugovora. Kasnije je pokazao što 'zvijer' može

Ubrzanje do 90 km/h za 2,33 sekunde - prilično loše

Potpuno homologirani prototip za cestu testiran je u vožnji na četvrt milje gdje je uspio ispuniti zadaću, odnosno postići brzinu od 251,2 kilometra na sat za 8,95 sekundi. Motor1.com piše da kad sam Rimac kaže kako je ubrzanje do 90 kilometara na sat za 2,33 sekunde "prilično loše", onda se zna da će "automobil biti apsolutna raketa".

K tomu, Rimac je ranije rekao da će serijski model to uspjeti postići za 1,85 sekundi na putu do najveće brzine od 412 kilometara na sat zahvaljujući ogromnih 1.914 konjskih snaga (1.408 kilovata) i 2396 kilograma okretnog momenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrka s Porscheom Taycan Turbo S

Da sve bude uzbudljivije, na pistu je stigao i jedan Porsche Taycan Turbo S radi utrke s Rimčevim C_Two. Unatoč Rimčevoj relativno sporoj reakciji na startu, njegov prototip ipak je to uspio nadoknaditi i s lakoćom odnijeti pobjedu, prešavši 400 metara za samo 8,94 sekundi brzinom od 256,2 km/h.

To su, pipe Motor1.com, solidne brojke budući da se radi o prototipu vozila koje ima još puno prostora za poboljšanja u pogledu performansi. Rimac je, navodi se nadalje, uvjeren da će taj model, kad se počne serijski proizvoditi, biti automobil s najbržim ubrzanjem na svijetu. U tekstu se ističe kako je zanimljiv i Rimčev odabir konkurenta njegovom C-Two za ovu probnu utrku budući da Porsche i Rimac Automobili postupno jačaju međusobne veze te da je njemačka tvrtka povećala svoj udio u Rimčevoj tvrtki na 24 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo