Dražen Đurović / Požeški kirurg nakon smrti vojnika: 'Svakog vikenda netko je pretučen. Gdje je policija? Štedi'

Image
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL

'Scenarij je redovito sljedeći: disko klub - trovačnica narodnjacima, alkohol, krivi pogled ili kriva riječ, sačekuša po izlasku u pješačkoj zoni ili na trgu gdje se žrtva ili žrtve vraćaju do parkiranog automobila. I još jedno pravilo: u to vrijeme, usprkos učestalosti događaja, na tom malom prostoru gdje se događaju ti nemili incidenti, nikad nema policije', napisao je kirurg

18.4.2023.
13:18
Ivica Galovic/ PIXSELL
VOYO logo

Povodom slučaja iz Požege u kojem je od posljedica teških ozljeda u požeškoj bolnici prepuno mladi vojnik, požeški kirurg i bivši saborski zastupnik Dražen Đurović, oglasio se na svom Facebook i sve prokomentirao.

"Novinari su svi redom izvještavali o šoku i nevjerici u inače mirnom mjestu. Dopustite da podijelim osobno iskustvo dugogodišnjeg dežuranja u hitnoj kirurškoj službi OŽB Požega", govori na početku Đurović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Branko Šerić /

Zašto se mladića iz Požege ne tereti za ubojstvo vojnika? Odvjetnik za Danas.hr objasnio praksu

Image
Branko Šerić /

Zašto se mladića iz Požege ne tereti za ubojstvo vojnika? Odvjetnik za Danas.hr objasnio praksu

Kako kaže gotovo svakog vikenda u pravilu stiže barem jedna osoba pretučena tijekom noći ili s petka na subotu ili sa subote na nedjelju.

"Scenarij je redovito sljedeći: disko klub - trovačnica narodnjacima, alkohol, krivi pogled ili kriva riječ, sačekuša po izlasku u pješačkoj zoni ili na trgu gdje se žrtva ili žrtve vraćaju do parkiranog automobila. I još jedno pravilo: u to vrijeme, usprkos učestalosti događaja, na tom malom prostoru gdje se događaju ti nemili incidenti, nikad nema policije", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže i kako je više puta pitao policajce koji dolaze na očevid, zašto ih u tom vremenu nema na trgu.

"Odgovor: štednja. Policajaca ima dovoljno, no poslodavac štedi na plaćanju za noćni rad. Nadam se da će ovaj tragični događaj biti dovoljan razlog da PU požeška tijekom noći s petka na subotu i subotu na nedjelju konačno postavi jednu patrolu na Trgu sv.Trojstva i pješačkoj zoni, koja će svojom nazočnošću i pokrivanjem tog prostora spriječiti ovakve užasne događaje", napisao je Đurović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đurović je na kraju svoje objave napisao "Valjda je došao trenutak da prestanu te noćne tučnjave i premlaćivanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo