Požar u Trstenome / Požar u Dubrovniku: Gorjelo stablo staro 500 godina, brzom reakcijom vatrogasaca spriječena veća šteta

Image
Foto: Dubrovački dnevnik

Predsjednik Mjesnog odbora Trsteno Antun Bošković kazao je kako je situacija pod kontrolom te da je požar izbio stjecajem nesretnih okolnosti

22.2.2020.
14:09
Dubrovački dnevnik
VOYO logo

Požar platana u Trstenome koji se dogodio jutros oko 10.45 sati je pod kontrolom vatrogasaca. Detaljnije informacije bit će poznate javnosti kad stručne službe naprave procjenu štete nad ovim zaštićenim spomenika parkovne arhitekture, piše Dubrovački dnevnik.

"Danas u 10:43 sati, zaprimili smo dojavu požara na stablu platan u mjestu Trsteno. Na teren su upućena tri vozila i šest vatrogasaca", izvijestili su iz JVP Dubrovački vatrogasci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Platan je bio kandidat za europsko stablo godine te je zaštićen u kategoriji spomenika parkovne arhitekture. Star je više od 500 godina.

Predsjednik Mjesnog odbora Trsteno Antun Bošković kazao je kako je situacija pod kontrolom te da je požar izbio stjecajem nesretnih okolnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

"Mještani su prijavili vatrogascima paljenje korova u blizini platana, ali jedna mala iskra je dovoljna da dođe do požara. Tako je vjetar puhnuo i došlo je do zapaljenja stoljetnog stabla. Vatrogasci su brzo reagirali i ugasili požar te sad saniraju ekološkom pjenom mjesto iz kojeg se još uvijek malo dimi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neće biti posljedica za platane jer je izgorjela jedna suha grana koju je inače trebalo odstraniti", pojasnio je Bošković dodavši kako su platane zaštićene sukladno Zakonu o zaštiti prirode, piše Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo