vatrogasci cijelu noć dežurali / Požar kod Muća lokaliziran: 'Nadamo se da neće biti vjetra koji bi opet razbuktao vatru'

Image
Foto: Frano Jerkan/PIXSELL

Splitska je policija podnijela kaznenu prijavu protiv muškarca osumnjičenog da je prilikom spaljivanja građevinskog otpada prouzročio taj veliki požar

11.7.2020.
8:56
Frano Jerkan/PIXSELL
VOYO logo

Požar na predjelu Ramljana, u blizini Muća, koji se ponovno aktivirao u petak popodne, lokaliziran je u  subotu ujutro, a tijekom dana vatrogasci će ga sanirati, doznaje se u Vatrogasnome operativnom centru u Splitu.

"Proglasili smo požar lokaliziranim, ali on još nije ugašen te će 58 vatrogasaca sa 16 vozila nastaviti sanirati požarište, a nadamo se kako neće biti vjetra koji bi ponovno razbuktao vatru", rekao je za Hinu Tonči Kljaković Gašpić iz Vatrogasnoga operativnog centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proteklu noć vatrogasci su proveli na požarištu u blizini Muća, gdje je vatra zahvatila 40 hektara borove šume i niskog raslinja. Požar, koji je buknuo u četvrtak poslijepodne, zaprijetio je bio i nekim kućama, ali su ga vatrogasci uspjeli četvrtak navečer lokalizirati. No, u petak popodne vjetar je ponovno razbuktao vatru i aktivirao požar.

Splitska je policija u petak podnijela kaznenu prijavu protiv muškarca osumnjičenog da je prilikom spaljivanja građevinskog otpada prouzročio taj veliki požar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike