Vatrogasci uspjeli obuzdati veliki požar kod Trogira

Požar koji je buknuo u petak oko 23 sata na deponiju u Planom kod Trogira i proširio se do jadranske magistrale uspješno je ugašen.

18.8.2012.
9:09
VOYO logo

Požarište su napustile zračne snage koje su gasile požar, a tijekom noći ga je gasilo 187 vatrogasaca Državne intervencijske postrojbe (DIP) Split i Zadar te županijskih i lokalnih vatrogasnih snaga. Županijska cesta Plano-Prgomet (spoj sa autocestom A1) otvorena je za promet. Zračna luka Split otvorena je u 16 sati.

Procjenjuje se da je opožareno oko 800 hektara trave, niskog raslinja, makije i borove šume, objavio je DUZS. Dežurstvo i sanacija su u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Dazlina - Gaćelezi gdje je također izbio požar u tijeku je sanacija terena. Opožarena je trava, nisko raslinje i smrika.

Gori i kod Šibenika

Zračne snage koje su gasile požar otvorenog prostora na području Radonjića, napustile su požarište. Požar gase Državna intervencijska postrojba Šibenik, županijske i lokalne vatrogasne snage s ukupno 40 vatrogasaca i 14 vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugašen je požar na otvorenom prostoru kod Omiša na području Duće. U požaru je izgorjelo 200 hektara niske i visoke borove šume i makije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo