DRAMA OKO INE / Povukao se kandidat za člana Uprave, odgađa se sjednica NO-a: 'Odustaje iz osobnih razloga'

Image
Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Premijer Plenković izjavio je ovog ponedjeljka kako je pozvao na odgovornost odnosno ostavke cijelu upravu Ine

20.9.2022.
10:38
Davor Puklavec/Pixsell
VOYO logo

Vlada je u ponedjeljak na zatvorenom dijelu 150. sjednice predložila Nadzornom odboru društva Ina – Industrija nafte d.d. imenovanje Miroslava Skalickog, Hrvoja Šimovića i Emanuela Kovačića za članove Uprave toga društva.

Image
IMA SVOJU CIJENU /

Stručnjak objasnio da Ina može povećati proizvodnju plina: 'Nadam se da im se to neće dozvoliti jer mogu izazvati pomake tla'

Image
IMA SVOJU CIJENU /

Stručnjak objasnio da Ina može povećati proizvodnju plina: 'Nadam se da im se to neće dozvoliti jer mogu izazvati pomake tla'

Imenovanje trojice članova Uprave je do provedbe postupka natječaja za imenovanje članova Uprave, a najduže na vrijeme od šest mjeseci, priopćeno je iz Vlade. Međutim, samo dan kasnije stiglo je novo priopćenje u kojem iz Vlade navode kako je jedan od predloženih kandidata odustao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na to da je kandidat za člana Uprave Emanuel Kovačić obavijestio Vladu da odustaje od predložene kandidature iz osobnih razloga, Vlada će Nadzornom odboru dostaviti novi prijedlog za imenovanje člana Uprave u najkraćem mogućem roku", poručili su iz Vlade. A kako javlja N1 zbog toga je za sljedeći tjedan odgođena sjednica Nadzornog odbora Ine.

Plenković pozvao na odgovornost

Premijer Andrej Plenković izjavio je, inače, ovog ponedjeljka kako je pozvao na odgovornost odnosno ostavke cijelu upravu Ine, uključujući i hrvatske članove, te kako će se naći rješenje njihova odlaska bez visokih otpremnina. Kaže kako postoji rješenje za to da oni ne dobiju otpremninu i da će se više od tome znati nakon sjednice Nadzornog odbora Ine koja je zakazana za srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je donijela i zaključak kojim je predložila Skupštini društva HŽ Cargo d.o.o. izbor Damira Sesvečana i Ivane Mehle za članove Nadzornog odbora, temeljem provedenog postupka za izbor članova Nadzornog odbora, na četiri godine, izvijestili su iz Vlade RH.

Na osobni zahtjev, s danom 30. rujna, razriješen je ravnatelj Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Zvonimir Novak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državnom službeniku Robertu Blažinoviću dana je ovlast za obavljanje poslova ravnatelja Uprave do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, s danom 1. listopada, a najduže do šest mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo