POVRATAK OTPISANIH U HDZ / Sanader ga je potjerao, Karamarko ga vraća

Na obilježavanju 25. obljetnice Prvog općeg sabora HDZ-a pojavilo se oko 2.000 ljudi.

26.2.2015.
10:12
VOYO logo

Bivšem potpredsjedniku HDZ-a i nekadašnjem savjetniku predsjednika Franje Tuđmana, Iviću Pašaliću bilo je to, kako nam je rekao, prvo pojavljivanje na nekom velikom HDZ-ovu skupu otkako ga je Ivo Sanader isključio iz stranke.

"S radošću sam primio poziv i došao. Bio sam i na godišnjici smrti predsjednika Tuđmana na koju sam pozvan, a sada sam pozvan jer sam ovdje prije 25 godina bio na Prvom općem saboru", komentirao je svoj dolazak Pašalić za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak i želja da postane član stranke

Na pitanje znači li to da bi se nakon 13 godina mogao vratiti u HDZ, rekao je kako između njegova povratka u HDZ i njegove želje da postane član stranke postoji ozbiljna statutarna prepreka.

"Riječ je o izmjeni Statuta koji je Sanader donio kad me isključio. Tada je promijenjen Statut da oni koji su isključeni ne mogu ponovno biti primljeni u stranku. Ali to je stvar formalne naravi. Postoji jedan kontinuirani dijalog i dobra želja, nadam se, s obje strane. Ali, pomalo, ima vremena", rekao je Pašalić o mogućem povratku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak nepravedno izbačenih

Milan Kovač koji je svojedobno otišao iz stranke i pridružio se Pašaliću u Hrvatskom bloku, danas je član Predsjedništva HDZ-a i predsjednik Zajednice utemeljitelja kazao je da 'u HDZ-u vlada pozitivno razmišljanje oko povratka onih koju su nepravedno izbačeni iz stranke'.

"Stav je da treba ublažiti odredbe Statuta kako bi se i Pašaliću, ali i svima onima koji izraze želju za povratkom u HDZ, a koji su nepravedno izbačeni, taj povratak olakšao. A gospodin Pašalić je nepravedno izbačen, na najbrutalniji način i bez argumenta. Kao predsjednik Zajednice utemeljitelja ja sam posebno senzibiliziran za utemeljitelje koji su na takav način izbačeni. Doktor Pašalić bio je prva žrtva detuđmanizacije", rekao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo