očekuje komunikaciju s vladajućima / Povratak Ivića Pašalića: bivši političar novi šef drvnoprerađivačke industrije HGK

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Na pitanje novinara je li ovo ulazak na mala vrata u politiku, Pašalić je rekao da nije jer se on bavi gospodarstvom, ali da mu političko iskustvo može poslužiti

4.5.2016.
17:36
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Bivši političar Ivić Pašalić novi je predsjednik Udruženja drvno prerađivačke industrije HGK.

Sa 145 glasova 'za' pobijedio je Zdravka Jelčića, koji je na toj funkciji bio proteklih osam godina te je Pasaliću bio jedini protukandidat jer je samo dan prije od kandidature odustala Nikolina Babić, inače istaknuta članica HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za nju se špekuliralo da je odustala jer je HDZ bio uvjeren da Pašaliću ne može konkurirati ili mu prepušta mjesto na ovoj funkciji u čijem je sektoru zaposleno 53 tisuće radnika. Ona je to demantirala.

Tijekom predstavljanja programa, Pasaliću je netko iz publike doviknuo da prestane pričati jer je zadnjih 30 godina lagao narod, no on se nije smeo. Na pitanje je li ovo ulazak na mala vrata u politiku, Ivić Pašalić je rekao da nije jer se on bavi gospodarstvom, ali da mu političko iskustvo može poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u posljednjih mjesec i pol dana u HGK se učlanilo dosta obrtnika pa se pretpostavlja da je razlog tome bila upravo podrška Pašaliću za kandidaturu.

Pašalić je naglasio da nema veze sa HDZ-om te da očekuje komunikaciju i s vladajućima i oporbom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo