LJUBAV ZA SVE / Najveći splitski Pride prošao bez incidenta: ''Dvije mame bolje od nula mama'

Povorka ponosa Splitom je prošla deveti put, ove godine bez ikakvih problema, ali s puno veselja

15.6.2019.
21:35
VOYO logo

U Đardinima se okupilo tristotinjak sudionika Povorke ponosa, među njima i obitelji s djecom, kao i turisti koji su ciljano došli sudjelovati u povorci. Na Split Pride stigao je i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, ali samo u kartonskom obliku.  

Image

Povorka ponosa u gradu pod Marjanom: Na 9. Split Pride stigao je i 'gradonačelnik Opara'

Image

Povorka ponosa u gradu pod Marjanom: Na 9. Split Pride stigao je i 'gradonačelnik Opara'

Kartonskog Oparu donijeli su lokalni SDP-ovci na čelu s Goranom Koturom i Majom Giljanović, koja je podsjetila da Opara stalno govori o Splitu kao tolerantnom gradu, ali kad tu toleranciju treba doći pokazati, na Split Prideu se ne pojavi.

Kotur je istaknuo da su oni i ove godine, kao i svake do sada, došli podržati LGBT zajednicu jer se zauzimaju za tolerantno društvo, a takva društva pružaju puno bolju društvenu klimu i imaju bolje ekonomske pokazatelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od organizatorica Mirta Barić izjavila je da se Pride i ove godine bori protiv predrasuda, protiv diskriminacije i protiv straha te je istaknula da  žele poslati poruku svima da LGBT zajednica u ovom gradu postoji: “Želimo sve posjetiti da smo tu i da ne idemo nikamo”.

Organizatori su pripremili desetke plakata s porukama: 'Ormar je za odjeću', 'Dvije mame bolje od nula mama', 'Ovo je obični TRANSparent', 'Šta tebe dira koga ja diram'. 'Hetero nije normalno, samo uobičajeno' i 'Lezbe su za *urac'.     

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko Đardina i u Splitu je kao i svake godine dosta policijskih snaga, što interventne policije, što prometne koja regulira promet oko užeg dijela grada. 

Iz Đardina je povorka krenula Ulicom kralja Tomislava, Marmontovom pa u Ilićev prolaz kod kina Karaman. Zatim Zadarskom do Pjace gdje će biti održan kratak govor i zatim Marulićevom preko Voćnog trga do Rive i Hrvojeve te natrag u Đardin.

Vesela i šarena povorka bez problema, bez dobacivanja i ružnog govora prošla je gradom, a večer će provesti pjevajući u Đardinu te na after partyju u Kocki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo