PRIJAVA PROTIV VUJČIĆA / Povjerenstvo za sukob interesa pokreće postupak protiv guvernera HNB-a: Udruga Franak traži sankcije

Image

Vujčić je aktivno sudjelovao i nastupao na konferenciji UniCredit Bank, kao i u neformalnom dijelu programa na teret organizatora

3.2.2017.
12:40
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je na današnjoj sjednici da će pokrenuti postupak protiv Borisa Vujčića, guvernera Hrvatske narodne banke, kojega je Udruga Franak prijavila zbog njegovog sudjelovanja na konferenciji UniCredit banke u austrijskom Kitzbühelu u siječnju 2016., piše tportal.

Prema dokumentaciji, Vujčić je aktivno sudjelovao i nastupao na konferenciji, kao i u neformalnom dijelu programa na teret organizatora UniCredit Bank, vlasnika Zagrebačke banke. Prijavu Povjerenstvu poslala je Udruga Franak koja je tražila da se guverneru odredi najstroža propisana sankcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Postavlja se pitanje kakvu nepristranost i neovisnost u obavljanju svog posla može imati guverner HNB-a kada odlazi i sudjeluje na privatnoj konferenciji jedne poslovne banke koju bi upravo on trebao nadzirati u poslovanju', istaknuli su tada u Udruzi Franak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo