ZBOG IMOVINSKE KARTICE / Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo Plenkovića s tri tisuće kuna

Image
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Na sjednici je pojašnjeno kako je došlo do manjeg nesrazmjera u imovinskoj kartici, ali i istaknuto da su dužnosnici dužni navesti precizne podatke

17.6.2022.
10:23
Goran Stanzl / Pixsell
VOYO logo

Danas se sastalo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na čijem je dnevnom redu bilo donošenje odluke u predmetu premijera Andreja Plenkovića. Povjerenstvo je donijelo jednoglasnu odluku prema kojoj je Plenkoviću, zbog nesklada u imovinskoj kartici, izrečena kazna u iznosu od tri tisuće kuna, koju može platiti u tri jednake rate.

Na sjednici je pojašnjeno kako je došlo do manjeg nesrazmjera u imovinskoj kartici, ali i istaknuto da su dužnosnici dužni navesti precizne podatke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijavio veća primanja za suprugu od stvarnih

Podsjetimo, Povjerenstvo je pokrenulo postupak protiv premijera početkom listopada prošle godine zbog utvrđenog nesklada u imovinskoj kartici.

U razdoblju od 2016. do 2018. godine prijavio je veća primanja za suprugu od stvarnih. Tako je navedeno da joj je godišnja plaća 121.385 kuna, a tijekom 2016., 2017. i 2018. je u zbilji primila dvostruko manje jer je bila na porodiljnom i roditeljskom dopustu do treće godine djetetova života. Osim toga, Plenković je propustio upisati u karticu da je njegova supruga naslijedila trećinu parcele u katastarskoj općini Makoše kod Dubrovnika, koja ima 759 četvornih metara s kućom od 61 četvornog metra bruto površine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo