ima li sukoba interesa? /

Povjerenstvo otvorilo predmet protiv Brkića: 'Sat sam dobio od obitelji, košta manje od 30.000 kn'

Milijan Brkić veliki je ljubitelj luksuznih satova

15.7.2019.
14:38
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na temelju medijskih natpisa i novinarskih upita na današnjem radnom sastanku donijelo odluku o otvaranju predmeta protiv dužnosnika Milijana Brkića, potpredsjednika Hrvatskog sabora, u vezi okolnosti posjedovanja ručnih satova veće vrijednosti.

''U navedenom predmetu Povjerenstvo će ispitati sve relevantne okolnosti te provjeriti osnovanost i vjerodostojnost medijskih natpisa, odnosno utvrditi postoje li okolnosti koje upućuju na moguću povredu odredbi ZSSI-a'', poručuju iz Povjerenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milijan Brkić veliki je ljubitelj luksuznih satova, a kako piše Jutarnji list posljednjih nekoliko dana tako se na njegovoj ruci učestalo može vidjeti jedan sasvim novi primjerak - Oris Aquis Depth Gauge Chronograph, sat čija je preporučena maloprodajna cijena 35.250 kuna.

Prije nego što je svoju kolekciju počeo obogaćivati skupljim Švicarcima, Milijan Brkić nosio je više različitih satova niže cijene, kao što je, recimo, bila hrvatska marka Cubus, piše ovaj dnevni list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Negdje od 2010. nadalje, piše Jutarnji list, na njegovoj se ruci može vidjeti Breitling Chronomat Evolution, čija bi se cijena danas mogla kretati oko 4500 do 5000 eura. Brkić je 2016.  u Kninu nosio i Omega Seamaster Planet Ocean, sat koji trenutno nosi James Bond i čija je trenutna maloprodajna cijena od oko 42.000 kuna nadalje.

Brkić niti jedan od skupocjenih satova u kolekciji nije prijavio u imovinskoj kartici.

Na upit Vijesti.hr da komentira odluku Povjerenstva, Brkić je poručio: "Posjedujem jedino sat koji sam dobio kao obiteljski poklon za rođendan u vrijednosti manjoj od 30.000 kuna".

Inače, svi predmeti vredniji od 30.000 kuna moraju biti prijavljeni u imovinskim kartcama dužnosnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo