Novi projekt Splitsko-dalmatinske županije / Povijesne priče i tradicionalne delicije: uskočite u električno vozilo i upoznajte Dalmatinsku zagoru

Od 2,5 milijuna turista koliko godišnje posjeti Dalmaciju, tek 0,6 posto posjeti Dalmatinsku zagoru. Zato je Splitsko-dalmatinska županija osmislila projekt prezentacije turističkih potencijala dalmatinskog zaleđa uz promociju ekološke vožnje

10.3.2016.
19:08
VOYO logo

Hrabrost, viteštvo, vjera - sve se to može doživjeti u Muzeju sinjske alke.

"Izvanredno! Koncept je fantastičan. Ne samo što je multimedijalan nego je i interaktivan", kaže Nives iz Zagreba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hram najdugovječnije viteške igre u Europi samo je jedno od skrivenih blaga Dalmatinske zagore. Ona je turistima često ostajala nedostupna. Od sada će je moći otkrivati i to ekološki prihvatljivim prijevozom.

"Električnim vozilom turist dođe obići pršutanu u našoj poslovnoj zoni u Kukuzovcu i onda dođe u Muzej alkarskih dvora i ponovno se vrati električnim vozilom", objasnio je Anđelko Katavić, pročelnik za gospodarstvo Splitsko-dalmatinske županije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turisti će se moći upoznati i s tradicionalnim načinom proizvodnje zaštićenog dalmatinskog pršuta.

Cijelo iskustvo sastavljeno od povijesne priče i tradicionalnih delicija cetinskog kraja s ekološkim načinom putovanja zasigurno će biti sjajna dopuna prirodnim bogatstvima Dalmacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo